x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cata civilizatie!

Cata civilizatie!

06 Oct 2004   •   00:00

De ieri, si fotbalistii cehi au intrat in focurile pregatirii meciului de sambata cu Romania. De la ora 13:45, jucatorii cehi au acordat interviuri la foc continuu, iar de la 14:30, antrenorul Karel Bruckner a sustinut o conferinta de presa.

FLORIN GONGU - Praga

La ora 13:30 este prevazuta reunirea lotului Cehiei la Hotelul Praha. Jucatorii apar inca de pe la 11:00. Isi lasa bagajele la receptie, dupa care pleaca prin oras. Nu stiu inca la ce camera vor locui.

ANTRENORUL. La ora 12:30 apare selectionerul Karel Bruckner. Trece prin receptie prin flash-urile fotoreporterilor. Ziaristii prezenti nu indraznesc sa se apropie de el. Doar il saluta discret. "Nu va suparati. Suntem din Romania. Putem sta putin de vorba", incercam un dialog cu venerabilul tehnician, la usa liftului. "Va astept la conferinta de presa", vine sec, dar natural, raspunsul, dupa care acesta urca in lift.

LA UNISON. Pana la ora anuntata, fotbalistii cehi apar unul cate unul. Isi iau bagajele si urca in camere. Atmosfera e una destinsa. Se si glumeste, dar pe chipurile jucatorilor se poate citi deja o determinare data de ingrijorare. "Trebuie sa castigam! Romania are 9 puncte din trei partide, iar noi nu avem nici un punct dupa un meci jucat", este laitmotivul tuturor. Parca s-ar fi vorbit intre ei! Apoi, intr-un spirit total al bunului simt, toata echipa a coborat intr-unul din spatiile special amenajate, iar jucatorii s-au pus la dispozitia presei. Timp de 45 de minute! Fara mofturi, fara aere de vedete, fotbalistii cehi se asezau la masa, beau o cafea cu jurnalistii si raspundeau tuturor provocarilor. Cata civilizatie!

CAMIN. Koller, Ujfalusi & co. in holul Hotelului Praha, unde se simt in largul lor

Thomas Ujfalusi : "Suntem nevoiti sa marcam primii"

Cand a patruns in hotel, Thomas Ujfalusi a fost intampinat de colegii de la Gazeta Sporturilor. Acestia au relatat cu cateva zile in urma despre originile sale romane, el tragandu-se dintr-o famile de pe meleguri oradene, in comuna Sinteu. A ramas surprins placut cand a primit si un tablou inramat cu neamurile sale ramase in Romania. "Stiu ca bunicul s-a nascut in tara voastra", a spus parca rusinat jucatorul Fiorentinei.

  • Jurnalul National: Ce stii de originile tale?

    Thomas Ujfalusi: Stiu cate ceva de la parintii mei, care mi-au povestit de unde provin. Ei au mai fost de mai multe ori pe acolo.

  • Stii cateva cuvinte in limba romana?

    Cunosc cateva, dar acum nu le voi rosti.

  • Ce parere ai de meciul cu Romania?

    Este cel mai dificil meci al nostru. Voi aveti maximum de puncte, noi nici unul. Trebuie sa facem totul sa castigam.

  • Veti juca ofensiv?

    Noi oricum avem un fotbal ofensiv. Important e sa marcam primii.

  • Va e teama de Mutu?

    Mutu e vedeta Romaniei, dar nu numai pe el trebuie sa-l pazim. Romania joaca un fotbal bun.

  • Cat va lipseste Nedved?

    Pavel ne-a lipsit in Olanda, asa cum ne-au lipsit Poborki si Galasek. Din pacate, aceasta e realitatea, si trebuie sa ne obisnuim cu ea.

  • Ce se va intampla daca nu veti castiga?

    Nici nu m-am gandit la asa ceva. Trebuie sa facem totul pentru a castiga.

    Tomas Hubschman : "M-au tot tachinat"

  • Jurnalul National: Suntem niste prieteni de-ai lui Mircea Lucescu.

    Tomas Hubschman: A, sunteti din Romania.

  • Asa e! Cum vezi meciul de sambata?

    De mai mult timp, coechipierii mei romani, precum si antrenorul Lucescu, ma tot tachineaza cu aceasta partida. Lasand gluma la o parte, pentru noi e un meci foarte important. Trebuie sa castigam, mai ales ca Romania are 9 puncte, iar noi zero dupa meciul din Olanda.

  • Ce poti sa ne spui de colegii tai romani?

    Ma inteleg foarte bine cu ei. Cred ca sambata vor fi titulari doar Stoican, Barcauan si Rat, iar Marica va fi rezerva. Cu toate acestea, Marica este un jucator tanar, de mare perspectiva. Va ajunge un mare fotbalist.

  • Cum te intelegi cu Mircea Lucescu?

    Cuvintele mele nu ar putea arata exact meritele lui. Pentru el vorbesc rezultatele de acum, de la Sahtior, dar si cele din urma de la Besiktas, Galatasaray sau din Italia. Este un antrenor de mare calitate.

  • Un pronostic?

    Nu-mi place sa dau pronosticuri. Nu ma gandesc decat la victorie!

    SERGENTUL

    "Va fi un meci foarte greu pentru noi", a spus Karel Bruckner, care a completat: "O infrangere ne-ar complica situatia foarte mult. Daca vom castiga, lucrurile se vor schimba in defavoarea Romaniei, fiindca abia acum incep meciurile grele". Intrebat daca isi simte amenintat postul, selectionerul ceh a comentat: "Nu ar fi normal ca dupa doar doua meciuri sa patesc ceva". Bruckner a explicat si care sunt atuurile romanilor: "Joaca un fotbal de calitate, tehnic, imprevizibil, foarte rapid, cu predilectie ofensiv. Cuplul lor de atac Danciulescu - Mutu a avut un bun randament contra Macedoniei. Imi mai place Dica." Antrenorul Cehiei a zambit cand a auzit ca Iordanescu este general in Armata si ca a intrat in politica. "Poate ca in armata as intra, dar in politica nu. In armata am avut gradul de sergent si eram sef de depozit echipament. In politica nici pioner nu sunt."

    Tomas Rosicky : "Nu am mai vazut Romania"

  • Jurnalul National: Ce inseamna acest meci pentru voi?

    Rosicki: Este un meci foarte important pe care trebuie sa-l castigam.

  • Mai esti accidentat?

    Acum sunt bine. Sambata am jucat, voi juca si contra voastra.

  • Cum e fara Nedved?

    Un jucator ca Pavel este de neinlocuit. In Olanda, insa, am aratat ca putem juca fotbal si fara el. Se simte lipsa lui, dar trebuie sa nu ne mai gandim la asa ceva.

  • Ce stii despre ro-mani?

    Nu am mai vazut de mult Romania. Chiar sunt curios cum vom aborda acest meci, in functie de indicatiile antrenorului. Oricum, ii aveti pe Mutu, pe Chivu...

  • Daca nu bateti?

    Ar fi o problema serioasa pentru noi, dar nu una decisiva. Calificarea se joaca pana la final.
  • ×
    Subiecte în articol: sport romania meci