x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – AS ROMA 1-3 / La revedere, Europa!

CFR CLUJ – AS ROMA 1-3 / La revedere, Europa!

de Dragos Stoica    |    28 Noi 2008   •   00:00
CFR CLUJ – AS ROMA 1-3 / La revedere, Europa!

La prima participare în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, CFR a ieşit cu capul sus. Victoria de la Roma rămâne în istorie, aşa cum calificarea, măcar în Cupa UEFA, s-a pierdut în "dubla" cu Bordeaux.



Corespondenţă de la Cluj


Grupa A a Ligii Campionilor şi-a stabilit deja formaţia care părăseşte total actuala ediţie a cupelor europene, după ce Bordeaux şi Chelsea au remizat. Cele patru puncte agonisite în primele două etape de CFR nu le mai sunt suficiente ardelenilor să spere ceva la Londra, unde clujenii vor încheia select balul, cu formaţia patronată de Roman Abramovici pe post de parteneră stilată.

NAIVITATE DIN LIPSĂ DE EXPERIENŢĂ
La cum a arătat prima repriză a meciului de miercuri seară cu Roma, CFR a căzut de pe un cal frumos. Din păcate, totuşi a căzut, deoarece la acest nivel este impardonabil să ratezi de trei ori din şase metri cu poarta goală. Adăugaţi şi faptul că adversara a fost o echipă italiană şi veţi avea scenariul perfect pentru modul de ce peninsularii nu sunt simpatizaţi din punct de vedere al esteticii fotbalului mai deloc pe întreg mapamondul. La fel au stat lucrurile şi la Cluj: în primele 45 de minute, CFR a atacat şi a ratat, în timp ce trupa lui Spaletti a stat la cutie şi a muşcat cu viteza unei cobre exact când ardelenii începeau puţin să creadă într-o minune. "Dacă eram atenţi şi marcam la început, cred că puteam bate Roma sau măcar scoate un egal. E multă frustrare după un asemenea meci, dar totuşi italienii au meritat să învingă. Sunt mult mai experimentaţi", a declarat Culio după meci. A doua repriză nu mai are multă relevanţă, mai ales că momentul psihologic s-a consumat chiar înainte de pauză, când Kone a avut egalarea în vârful ghetei. Odată irosită şi această şansă, partea secundă a adus golul 3 al Romei şi apoi o sarabandă de atacuri ale unor oaspeţi care s-au trezit defilând pe teren în final.

PESTE AŞTEPTĂRI
La prima participare în Ligă, CFR şi-a depăşit însă condiţia. Victoria de la Roma există şi a intrat în istorie drept premieră pentru echipele noastre. Egalul de acasă cu Chelsea este iarăşi de analul evenimentelor notabile ale fotbalului de club românesc, într-o perioadă în care cinci formaţii care au forţat pătrunderea în grupele Cupei UEFA au eşuat lamentabil, în condiţiile unor adversari evident inferiori celor cu care CFR a scos puncte în Ligă. Fără îndoială, soarta CFR-ului s-a decis în acea nefericită "dublă" cu Bordeaux şi mai ales în meciul tur, când neşansa a făcut ca devierea lui Cadu să se strecoare în propria poartă.

Bordeaux speră

Cu şapte puncte după cinci etape, francezii de la Bordeaux se vor bate cu AS Roma pentru un loc în optimile de finală ale Ligii Campionilor, iar mijlocaşul grupării antrenate de Laurent Blanc, Alou Diarra, îşi doreşte ca el şi coechipierii săi să calce pe urmele CFR-ului, care a câştigat pe "Olimpico" cu 2-1. "Este încurajator că am avut multe ocazii în faţa unei echipe de nivelul lui Chelsea. Ştiam că cea mai mică greşeală a noastră ne va costa scump în faţa londonezilor. Chiar şi după ce am fost conduşi am rămas mobilizaţi. Girondins nu ar fi meritat să piardă. Acum trebuie să câştigăm la Roma, căreia îi ajunge o remiză pentru calificarea în «optimi». Noi nu avem nimic de pierdut. CFR Cluj a câştigat la Roma şi cred că şi noi putem face acest lucru, dacă vom avea un meci perfect", a spus Diarra. În ultima rundă a Grupei A, care va avea loc la 9 decembrie, se vor juca partidele Chelsea – CFR Cluj şi AS Roma – Girondins de Bordeaux.

Kone: "N-avem experienţă!"

Atacantul CFR-ului, Ysouff Kone, a pus eşecul cu Roma pe seama lipsei de experienţă. "Suntem dezamăgiţi că am marcat doar un gol Romei. Şi am fost şi mai trişti să aflăm că Bordeaux a remizat cu Chelsea, deoarece asta înseamnă sfârşitul pentru noi. Oricum, a fost o experienţă foarte bună şi ştim că trebuie să muncim şi mai mult, să învăţăm mai mult, dacă vrem să ne batem cu echipă ca Roma. Lipsa de experienţă ne-a costat", a declarat pentru site-ul UEFA atacantul ivorian al grupării din Gruia, care miercuri seară a marcat primul său gol în actuala stagiune a Ligii Campionilor. Un alt jucător de bază al CFR-ului, fundaşul dreapta uruguayan Alavaro Pereira, a spus: "Tot ce putem face este să ne concentrăm pe campionat, să ne asigurăm că luăm iar titlul, ca să putem juca din nou în Liga Campionilor".

×
Subiecte în articol: sport roma