x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – AS ROMA / "Să repetăm miracolul!"

CFR CLUJ – AS ROMA / "Să repetăm miracolul!"

de Dragos Stoica    |    26 Noi 2008   •   00:00
CFR CLUJ – AS ROMA / "Să repetăm miracolul!"

Antrenorul campioanei României, Maurizio Trombetta, a admis faptul că echipa sa nu se găseşte în cea mai bună dispoziţie, dar, chiar şi aşa, şi-a propus ca în această seară să reediteze succesul din tur, care a uimit întreaga Europă fotbalistică.



CFR Cluj îşi joacă astăzi ultima şansă de a accede în primăvara europeană. Dacă învinge din nou Roma, cum a făcut pe "Olimpico", la debutul său în Liga Campionilor, gruparea din Gruia poate spera chiar la "optimile" celei mai puternice competiţii intercluburi din lume. În schimb, un rezultat de egalitate sau o înfrângere în faţa vicecampioanei Italiei îi ţintuiesc pe ardeleni pe ultima poziţie a Grupei A, echivalentă cu eliminarea.

CLUJENII SUNT ÎNCREZĂTORI
Din punctul de vedere al lui Trombetta, confruntarea de azi va porni de la cu totul alte coordonate decât meciul tur. "Totti, Baptista şi Vucinic formează un trio ofensiv foarte puternic. Dar nu trebuie să uităm de «motorul» Romei, Matteo Brighi, care face lucruri minunate. El e un băiat pe care îl cunosc foarte bine. Mă aşteptam ca Roma să-şi revină, pentru că atunci când era la începutul sezonului nu era normală situaţia în care se afla echipa. Noi vom juca pentru a repeta miracolul care ne-a făcut cunoscuţi în toată Europa. Obiectivul nostru este acela de a uimi din nou pe toată lumea. Septembrie a fost cea mai bună lună a noastră. Acum nu suntem atât de în formă şi, pe deasupra, mai avem şi accidentaţi. Suntem cum era Roma la începutul sezonului în Italia", a declarat tehnicianul campioanei României. Eugen Trică, care i-a lipsit atât de mult CFR-ului în partida pierdută pe teren propriu cu Bordeaux, scor 1-2, fiind suspendat, va fi pe teren contra Romei şi ştie care este reţeta câştigătoare. "Ar trebui să facem cam acelaşi lucru pe care l-am făcut în tur cu ei sau în meciul cu Chelsea, de acasă. Să nu-i lăsăm să mişte, să-i luăm tare de la început. Totodată, trebuie să facem presing avansat, astfel ca permanent să-i ţinem în corzi. Fiecare jucător trebuie să stea bine pe poziţii şi să-şi facă treaba pe compartimentul lui, cum s-a întâmplat în meciul cu Chelsea. Toţi trebuie să ne gândim numai la victorie, pentru că acest meci este de totul sau nimic", a spus mijlocaşul ofensiv al feroviarilor. Concluzia a tras-o căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu: "Este un meci decisiv şi pentru noi, şi pentru Roma, pentru că echipa care pierde va rămâne în afara Europei. Eu cred că Roma nu şi-a revenit complet, tot nu se află în cea mai bună formă, iar acest lucru ar putea fi un avantaj pentru noi, de care va trebui să profităm".

Italienii vor revanşa

După înfrângerea suferită în tur chiar pe "Olimpico", scor 1-2, italienii nu concep să mai piardă o dată în faţa clujenilor. "Acum e cu totul altă echipă a Romei faţă de meciul din tur şi trebuie să câştigăm", a spus căpitanul romanilor, Francesco Totti. "CFR este o echipă puternică, dar noi vrem să luăm toate cele trei puncte. Am fost învinşi în primul meci, şi acest lucru a fost o lecţie pentru noi", a declarat atacantul Mirko Vucinic. "Cel mai mult ne sperie condiţiile grele de joc din România", a afirmat portarul Doni. Altfel, brazilianul Cicinho nu a mai făcut deplasarea în România.

×
Subiecte în articol: sport roma