x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chelsea - Mourinho, cu bagajele la usa

Chelsea - Mourinho, cu bagajele la usa

de Delia Gomoescu    |    15 Ian 2007   •   00:00
Chelsea - Mourinho, cu bagajele la usa
Cel putin sase cluburi mari il vor pe portughez
Antrenorul lusitan va avea in aceste zile o intalnire decisiva cu patronul Roman Abramovici. Desi este sustinut de jucatori, presa engleza considera ca sunt sanse mici ca managerul sa ramana pe Stamford Bridge.

Viitorul lui Jose Mourinho la Chelsea atarna de un fir de par. Potrivit Sunday Mirror, tehnicianul portughez va avea in aceasta saptamana o discutie hotaratoare cu patronul Roman Abramovici in legatura cu situatia sa. Presa britanica apreciaza insa ca sansele ca antrenorul lusitan sa ramana pe Stamford Bridge sunt infime.

RUPTURA. "O despartire pare inevitabila. Abramovici s-a saturat de atmosfera negativa ce inconjoara clubul si vrea sa rezolve problema. Disputele privind politica de transferuri au adancit ruptura dintre manager si patron", scrie Sunday Mirror. Totusi, Mourinho n-are de ce sa fie ingrijorat ca-si pierde actualul loc de munca. Portughezul este dorit de sase mari cluburi din Europa: Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Juventus, Inter Milano si Lazio, dar si de Federatia Portugheza de Fotbal. Totodata, Mourinho are contract pana in 2010, iar Chelsea va trebui sa plateasca 5 milioane de lire sterline, salariul pe un an, pentru a pune capat acordului la finalul acestui sezon.

SUSTINERE. In timp ce insusi Mourinho spune ca nu stie daca ramane la Londra, capitanul lui Chelsea, John Terry, si o parte din jucatori incearca sa-l convinga pe Abramovici sa nu renunte la antrenor. "Jose este cel mai bun in domeniu. Asta vrem noi la Chelsea: pe cel mai bun si numai pe cel mai bun. Ii suntem cu totii loiali lui Jose. stim ce a facut el pentru noi, jucatorii, si pentru club. Suntem cu totii in favoarea ideii ca Jose sa nu plece si speram sa tina cont de acest lucru", a afirmat Terry.

INCERTITUDINE
"Nu pot spune ca raman. In fotbal nimic nu e sigur 100%. Viitorul clubului este important, nu al meu. Chelsea face parte din viata mea si o voi iubi mereu. Problema e ca trebuie sa lucrez cu ceea ce am. Si n-am prea mult. Este o mare provocare pentru mine, dar nu ma pot plange in fiecare zi ca nu-i am pe John Terry sau Joe Cole. Trebuie sa ne descurcam"
Jose Mourinho
manager Chelsea

REVINE CECH
Una dintre putinele vesti bune pentru Jose Mourinho este revenirea portarului Petr Cech. Tehnicianul portughez a declarat ca goalkeeperul este "pregatit" sa joace sambata viitoare, cand campioana Angliei va intalni pe Liverpool. "Decizia de a-l folosi imi revine, dar el este pregatit. Nu sunt inca hotarat daca il voi pastra pe Hilario intre buturi inca una sau doua saptamani sau daca ii voi da credit imediat lui Cech", a spus Mourinho. Viata portarului ceh a fost in pericol dupa ce, la 14 octombrie 2006, jucatorul a suferit o fractura de craniu in meciul de campionat cu Reading. Lucrurile par sa mearga spre bine si in Premier League. Chelsea a spulberat sambata pe Wigan Athletic cu 4-0, in etapa a 23-a. Golurile au fost marcate de Lampard (’13), Robben (’63), Kirkland (’70-aut) si Drogba (’90). Inainte de meci, antrenorul lui Wigan, Paul Jewell, l-a ironizat pe Jose Mourinho, dupa ce portughezul s-a plans de numarul mare de jucatori accidentati. "Mi-ar placea foarte mult sa am problemele lui. As fi gata oricand sa facem un schimb de locuri de munca". Si probabil ca Jewell nu s-a razgandit nici la finalul partidei.

×
Subiecte în articol: sport chelsea mourinho jose