x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elizabeta Samara - Noua stea a tenisului romanesc

Elizabeta Samara - Noua stea a tenisului romanesc

de Larisa Calistru    |    16 Feb 2007   •   00:00
Elizabeta Samara - Noua stea a tenisului romanesc

Anul 2007, ultimul de juniorat al Elizabetei Samara, a debutat promitator pentru sportiva de la LPS -Farul.Mai intai, constanteanca a obtinut coroana pentru cea mai buna junioara a Europei, in Letonia. Desi avea febra, a facut apoi ravagii la Openul Bahreinului si cel al Quatarului,intreceri incluse in circuitul mondial al juniorilor, de unde s-a intors cu 6 medalii(5 de aur si una de argint).

Practica tenisul de masa de la 6 ani.Totul a inceput dintr-o joaca.Fratele mai mare, Stelian, a luat-o pe Eliza la unul din antrenamentele sale.Intr-o pauza, paleta a cazut in mainile copilei, iar antrenorul Viorel Sterea a ramas impresionat de calitatile sale.A insistat pe langa parinti(si ei fosti sportivi) sa o lase la tenis.Dupa numai 2 ani, Eliza isi confirma talentul la "Paleta de argint" de la Arad, obtinand primele medalii(aur la echipe si la simplu).Fiecare din cele 300 de medalii cucerite in cei 12 ani de munca asidua ii este draga, dar tanara priveste optimista numai spre viitor."Muncesc din greu pentru ca la europenele din iulie sa obtin 3 medalii de aur:la simplu,dublu mixt si dublu, iar la circuitul mondial al juniorilor as dori o clasare in primele 2 locuri", marturiseste sportiva.

Vrea sa confirme si la senioare

Nu toate junioarele de exceptie au fost redutabile si la senioare.Constienta ca va fi foarte greu, trage cat poate la sedintele de pregatire."Daca voi juca la fel ca acum, sigur voi confirma si la senioare.Muncesc cate 5 ore pe zi, iar punctele mele forte sunt seriozitatea, ambitia si incapatanarea".Eliza crede ca satisfactia sacrificiilor este mare, mai ales ca adversarele o privesc cu teama si respect. In timpul liber, merge la un suc sau la o plimbare in oras, dar isi da silinta sa fie si o buna eleva.

A vrut sa se lase

Anul trecut, Eliza Samara a avut un ghinion teribil, pierzand la europenele de la Sarajevo 3 finale in aceeasi zi: la simplu, dublu si mixt."Dupa concurs, eram asa de daramata, incat am zis ca nu mai vreau sa aud de acest sport.Dragostea pentru tenis m-a facut a doua zi sa uit insa de vorbele spuse la suparare".In schimb, se poate lauda cu o performanta extraordinara pentru o sportiva din Europa, cucerind 5 medalii de bronz la campionatele mondiale de juniori, dominate cu autoritate de asiatice.

Este "aerul proaspat" al nationalei

Eleva lui Viorel Filimon si Liliana Sebe formeaza, alaturi de Iulia Necula, Andreea Mamaliga si Daniela Dodean, noua echipa nationala a Romaniei de senioare. Punctul culminant al constantencei in evolutia pentru tricolore a fost in meciul cu Belarus, incheiat cu scorul de 3-2 in favoarea Romaniei.Samara a adus atunci doua puncte decisive, trecand de Viktoria Pavlovici(nr.19 mondial la senioare).Isi doreste sa o depaseasca intr-o zi pe Mihaela Steff, idolul sau.Pe 15 aprilie, Samara va implini 18 ani.

×
Subiecte în articol: sport