x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cupa Mondială 2022. Ce va face Budweiser cu toată berea rămasă după ce Qatar a interzis consumul de alcool ?

Cupa Mondială 2022. Ce va face Budweiser cu toată berea rămasă după ce Qatar a interzis consumul de alcool ?

de Giulia Anghel    |    22 Noi 2022   •   15:24
Cupa Mondială 2022. Ce va face Budweiser cu toată berea rămasă după ce Qatar a interzis consumul de alcool ?
Sursa foto: Hepta

Berea și fotbalul merg de obicei împreună însă autoritățile din Qatar nu permit consumul alcoolului la Cupa Mondială de fotbal. Decizia de interzicere a alcoolului pe stadioane și pe străzi a fost anunțată cu doar două zile înaintea începerii turneului. 

Budweiser este sponsorul oficial al competiției și a încheiat anterior un contract de 75 de milioane de euro pentru Cupa Mondială din Qatar. Au fost deja amplasate puncte de vânzare în Doha, însă decizia autorităților a dat peste cap planurile producătorului american, scrie marca.com. 

Consumul de alcool este permis doar în zonele special amenajate pentru suporterii echipelor de fotbal. O halbă de bere se vinde pentru suma exorbitantă de 15 euro și fiecare spectator poate achiziționa maximum patru halbe. 

„Ei bine, acest lucru este ciudat”, a scris compania pe Twitter.

Ce se va întâmpla cu berea rămasă?

Budweiser se află în situația de a rămâne cu depozitele pline cu bere și nu știe cum să scape de ele, așa că a luat o decizie inedită. Țara a cărei națională de fotbal va deveni campioană mondială, va primi berea. 

„O nouă zi. O nouă veste. Țara câștigătoare primește berea. Cine va fi?” a postat compania pe Twitter.

Totuși, este de așteptat ca producătorul de bere să dea în judecată FIFA deoarece a semnat un contract de exclusivitate. În plus, ar putea acuza și autoritățile  din Qatar pentru încălcarea acordurilor semnate cu FIFA, care îi obligă să „respecteze contractele cu sponsorii”.

×
Subiecte în articol: cupa mondială fotbal Qatar bere fifa budweiser