x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doliu în baschetul românesc! A murit în urma unui accident stupid la Competiția Națională de Mini Baschet U12

Doliu în baschetul românesc! A murit în urma unui accident stupid la Competiția Națională de Mini Baschet U12

de Vali Deaconescu    |    29 Iun 2023   •   15:49
Doliu în baschetul românesc! A murit în urma unui accident stupid la Competiția Națională de Mini Baschet U12
Sursa foto: Federația Română de Baschet

Gabriel Calancea, președintele CSU Brașov a murit noaptea trecută în urma unui accident stupid care a avut loc duminică la Costinești. Fostul mare baschetbalist abia ajunsese în stațiune, pentru Competiția Națională de Mini Baschet U12. S-a îndreptat spre plajă, dimineața, moment în care a alunecat pe o scară de lemn și a căzut de la înălțime. A fost internat de urgență cu o posibilă secționare a măduvei spinării, dar în noaptea de miercuri spre joi a decedat. Gabriel Calancea avea doar 56 de ani, potriviti Biz Brașov.

Anunțul decesului a fost făcut pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet.

„Vestea decesului fostului baschetbalist Gabriel Calancea, la doar 56 de ani, a fost un soc atat pentru apropiati, cat si pentru familia baschetului romanesc. Presedintele clubului CSU Brasov si-a trait ultimele clipe acolo unde se si nascuse: la malul marii. Din pacate, un accident stupid a curmat viata celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micutii participanti la Competitia Nationala de MiniBaschet U12.

Frate al selectionerului echipei nationale feminine Dan Calancea, Gabriel si-a dedicat viata baschetului, din copilarie si pana la finalul vietii. Slefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile nationale de juniori, reprezentand cu deminitate Romania. In 1985, impreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brasov, urmand cursurile Facultatii de Electrotehnica. In orasul de sub Tampa, au devenit printre cei mai importanti jucatori ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat pana la finalul carierei.

Dupa retragerea din activitatea de jucator, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind presedintele CSU Brasov. Anul acesta implinea 38 de ani de activitate neintrerupta (ca jucator, si apoi conducator) in cadrul clubului alb-albastru.

Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate, si tuturor celor apropiati!

Dumnezeu sa il odihneasca in Pace!”

×