x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Guvernul britanic permite vânzarea clubului de fotbal Chelsea. Cine va fi noul proprietar

Guvernul britanic permite vânzarea clubului de fotbal Chelsea. Cine va fi noul proprietar

25 Mai 2022   •   15:25
Guvernul britanic permite vânzarea clubului de fotbal Chelsea. Cine va fi noul proprietar
Sursa foto: chelseafc.com

Guvernul britanic a emis o licență care permite vânzarea clubului Chelsea către un consorțiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, susținut de Clearlake Capital, a anunțt ministrul Sportului, Nadine Dorries, citată de Reuters.

Actualul proprietar, Roman Abramovici, este supus unor sancțiuni din partea guvernului britanic. El a scos clubul londonez la vânzare, la începutul lunii martie, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Suntem convinși că veniturile din vânzare nu îi vor aduce beneficii lui Roman Abramovici sau altor persoane sancționate. Având în vedere sancțiunile pe care le-am impus celor care au legătură cu Putin și invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului poate fi asigurat doar sub conducerea unui nou proprietar", a declarat Dorries, pe Twitter. 

Consorțiul a convenit asupra termenilor de achiziție a lui Chelsea pentru 4,25 miliarde de lire sterline (5,33 miliarde de dolari) la începutul acestei luni, a trecut testul proprietarilor și directorilor din Premier League.

Chelsea a funcționat sub o licență guvernamentală de când activele lui Abramovici au fost înghețate, în luna martie, iar aceasta urma să expire la 31 mai. Clubul confirmase anterior că toate încasările din vânzare vor fi donate de Abramovici unor cauze caritabile.

"Suntem acum convinși că veniturile totale ale vânzării nu vor beneficia de Roman Abramovici sau de orice altă persoană sancționată. Vom începe acum procesul de a ne asigura că veniturile din vânzare sunt folosite pentru cauze umanitare în Ucraina, sprijinind victimele războiului", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Finalizarea vânzării va permite Chelsea să reînnoiască activitatea de transferuri iar jucătorii pot să semneze noi contracte, ceea ce a fost interzis ca parte a sancțiunilor impuse.

Anterior, doar deținătorii de abonamente puteau asista la meciurile de acasă, în timp ce guvernul a anunțat, de asemenea, o interdicție privind vânzarea de mărfuri.

Grupurile conduse de coproprietarul Stephen Pagliuca de la Boston Celtics și de fostul președinte al British Airways, Martin Broughton, au fost eliminate din procesul de licitație, iar un consorțiu condus de familia Ricketts, proprietara Chicago Cubs, s-a retras din cursă.

 

×
Subiecte în articol: chelsea roman abramovici