x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Portarul care a doborât recordurile la Campionatul Mondial a murit la 93 de ani

Portarul care a doborât recordurile la Campionatul Mondial a murit la 93 de ani

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   11:30
Portarul care a doborât recordurile la Campionatul Mondial a murit la 93 de ani
Sursa foto: Hepta

Antonio „Tota” Carbajal, veteranul portar mexican care a participat de cinci ori la Campionatul Mondial, a murit la 93 de ani, scrie Reuters.

Legendarul portar mexican Antonio „Tota” Carbajal a fost primul fotbalist care a jucat la cinci Cupe Mondiale FIFA. el a murit marți la vârsta de 93 de ani.

„Tota”, așa cum era cunoscut Carbajal, a jucat în poartă pentru Mexic la Cupele Mondiale din Brazilia 1950, Elveția 1954, Suedia 1958, Chile 1962 și Anglia 1966, la care a obținut 11 selecții pentru țara sa.

Carbajal a deținut recordul de a juca la cinci Cupe Mondiale timp de 32 de ani, până în 1998, când mijlocașul german Lothar Matthaus a atins această bornă.

Compatrioții lui Carbajal, Rafael Marquez și Andres Guardado, alături de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, au egalat și ei de atunci recordul său.

Deși Carbajal a declarat că a fost urmărit de Real Madrid între 1950 și 1954, mexicanul nu a părăsit niciodată campionatul său național și a jucat cea mai mare parte a carierei sale în orașul natal, la Club Leon.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Antonio Carbajal moarte