x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Echipele de hochei din Rusia și Belarus interzise în continuare în competițiile internaționale

Echipele de hochei din Rusia și Belarus interzise în continuare în competițiile internaționale

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   09:15
Echipele de hochei din Rusia și Belarus interzise în continuare în competițiile internaționale
Sursa foto: Hepta

Echipele de hochei pe gheață ale Rusiei și Belarusului nu vor putea participa la competiții internaționale în sezonul 2023-2024, a anunțat miercuri organismul de conducere al acestui sport, invocând probleme de siguranță.

"Consiliul IIHF (Federația Internațională de Hochei pe Gheață) a stabilit că nu este încă sigur să reincorporeze echipele din Rusia și Belarus înapoi în competițiile IIHF și că nu va fi sigur pentru viitorul sezon 2023/2024 al Campionatului IIHF", a precizat într-un comunicat.

IIHF a suspendat toate echipele naționale și cluburile din Rusia și Belarus de la participarea la evenimente internaționale la toate categoriile de vârstă în urma invaziei Moscovei în Ucraina anul trecut. Ulterior, aceasta a mutat campionatele mondiale din 2023 din Sankt Petersburg.

"Este prea devreme pentru a reintegra Rusia și Belarus în competițiile noastre", a declarat președintele IIHF, Luc Tardif, după reuniunea consiliului organizației.

Tardif a invocat "prea multe riscuri" pentru siguranța jucătorilor, a oficialilor și a fanilor ca motiv al deciziei.

El a precizat că IIHF va reevalua situația în martie 2024, înainte de începerea calificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 de la Milano și Cortina d'Ampezzo.

(sursa: Mediafax)

×