x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tonali și Kalulu, printre starurile EURO U21, competiție care începe pe 21 iunie (P)

Tonali și Kalulu, printre starurile EURO U21, competiție care începe pe 21 iunie (P)

19 Iun 2023   •   13:56
Tonali și Kalulu, printre starurile EURO U21, competiție care începe pe 21 iunie (P)

Naționala U21 a României se pregătește de Campionatul European, unde se vor aduna mai multe staruri ale Europei. Sandro Tonali, Kalulu sau Gabri Veiga sunt gata să facă show în România și Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023. Patru arene de pe teritoriul țării noastre vor găzdui meciuri de la EURO U21 2023. Este vorba despre Cluj Arena, Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Giulești și Ghencea (Stadionul Steaua).

Naționala antrenată de Emil Săndoi a fost repartizată în grupă cu Spania, Ucraina și Croația. Debutul la EURO va avea loc pe 21 iunie, de la ora 21:45, în compania ibericilor. Trei zile mai târziu, de la ora 19:00, tricolorii mici o întâlnesc pe Ucraina U21. Ultimul duel din grupe este programat pe 27 iunie, de la ora 21:45, contra Croației U21.

Toate meciurile României din faza grupelor vor avea loc în capitală, pe Stadionul Steaua. Marea finală este programată pe 8 iulie 2023, pe Adjarabet Arena din Batumi (Georgia).

Prima finală din istorie pentru România U21?

România U21 nu a reușit niciodată în istorie să ajungă în finala Campionatului European. A fost foarte aproape în 2019, atunci când s-a oprit în semifinale, contra Germaniei. Generația lui Florinel Coman, Ianis Hagi sau George Pușcaș a obținut rezultate fantastice în acel an, însă a cedat presiunii din penultimul act.

Naționala U21 a României evoluează în grupa B, acolo unde se află una din pretendentele principale la trofeu – Spania. Deși pare aproape imposibil, cei mai optimiști suporteri ai tricolorilor visează la medaliile de aur. România are cota 25.00 să câștige EURO U21, fiind pe poziția a 9-a în topul favoritelor.

Doar 2 naționale sunt cotate cu șanse mai mici decât România (care se află la egalitate din acest punct de vedere cu Norvegia, Cehia, Elveția și Ucraina). Este vorba despre Georgia U21 și Israel U21.

Emil Săndoi se bazează pe un nucleu de jucători din campionatul intern

Debutul României la EURO U21 2023 va avea loc pe 21 iunie, de la ora 21:45. În direct pe TVR 1, tricolorii îi înfruntă pe iberici, care pornesc evident cu prima șansă. Naționala Spaniei se prezintă pe Stadionul Steaua cu o serie de jucători ce evoluează deja constant în LaLiga – Gabri Veiga, Alex Baena sau Barrenetxea.

De partea cealaltă, Emil Săndoi se bazează pe mulți jucători din campionatul intern. Deși tricolorii arată mai rău pe hârtie decât adversarii lor, cu tribunele pline orice este posibil. Au dovedit-o Ianis Hagi și Florinel Coman în 2019, iar acum Octavian Popescu și Valentin Mihăilă încearcă să repete performanța.

Cu câteva zile înainte de startul turneului final, Emil Săndoi a anunțat lotul final pentru Campionatul European:

  • Portari: Ștefan Târnovanu(FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • Fundași: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);
  • Mijlocași: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanța);
  • Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Tinerii lusitani deschid EURO 2023

Înainte de meciul României cu Spania, alte 3 partide vor avea loc în aceeași zi – de la ora 19:00. Una din cele mai interesante înfruntări este cea dintre Georgia U21 și Portugalia U21.

Cele două naționale se înfruntă pe Boris Paichadze Dinamo Arena din Tbilisi. Portugalia are mare nevoie de toate cele 3 puncte, în condițiile în care celelalte două adversare sunt Belgia și Olanda.

Aria de selecție pentru Portugalia U21 este cu adevărat incredibilă. Vorbim despre Pedro Neto (Wolves), Fabio Vieira (Arsenal), Vitinha (Marseille) sau Fabio Silva (PSV).

De asemenea, Joao Neves este unul din cei mai interesanți mijlocași centrali portughezi în momentul de față. În vârstă de 18 ani, Neves poate reprezenta următorul produs de export al celor de la Benfica.

 

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări în orice moment.

×
Subiecte în articol: EURO U21 2023