x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC ARGES - STEAUA 2-2 / Dica a salvat Pitestiul

FC ARGES - STEAUA 2-2 / Dica a salvat Pitestiul

13 Sep 2004   •   00:00

Steaua a scapat victoria printre degete, ex-argeseanul Dica ratand penalty-ul din minutul 90, pe care tot el il obtinuse. Pitestenii au fost multumiti cu punctul obtinut.

PAUL ANDONE - PITESTI

Dupa o prima repriza in care fanii Argesului au sperat, a venit inspiratia tehnicianului stelist, care l-a inlocuit pe nervosul Cristea cu Oprita. Eterna rezerva a readus Steaua in joc, dar "violetii" au revenit prin Bilasco.

EROARE. Oamenii lui Walter Zenga au inceput bine jocul, "trioul" Dica - A. Cristea - Neaga lasand impresia ca pot desface usor masiva aparare pitesteana. Numai ca a venit uriasa gafa a portarului Hamutovski, care a scapat un balon usor si Nastasie a deschis scorul. Stelistii au acuzat socul si aveau sa-si revina abia dupa pauza.

DESTIN. Ei au intors scorul in doar doua minute, prin "dubla" lui Oprita, insa Bilasco a egalat repede, printr-o lovitura de cap. Poate ca destinul a vrut ca doi dintre copiii teribili ai Pitestiului, Neaga si Dica, sa dea cu piciorul victoriei celor din Ghencea. Mai intai Neaga l-a facut mare pe Danut Coman, ratand incredibil din 10 metri. Apoi, in ultimul minut de joc, Dica a ratat penalty-ul corect acordat de Augustus Constantin, la un fault comis tot asupra mijlocasului de catre portarul Coman. Initial, Neaga luase balonul, insa un semn de pe banca tehnica l-a facut sa se razgandeasca. Desi Steaua a pierdut doua puncte, Gigi Becali nu a fost suparat: "Asa e in fotbal. Ne revenim si mergem inainte".

DECIZIE

"Eu am decis ca Dica sa execute penalty-ul. Asa am gandit eu pe moment, dupa ce Neaga ratase etapa trecuta cu Universitatea Craiova. Rezultatul e echitabil, desi puteam castiga daca nu ratam atat de mult" - Walter Zenga, antrenor Steaua

COMAN COMPARAT CU ZENGA

Dupa ce s-a agitat pe tot parcursul meciului, antrenorul pitestenilor, Ion Moldovan, s-a destins la final. "Sunt multumit de rezultat. Portarul Coman a salvat echipa si probabil i-a adus aminte lui Zenga de perioada de glorie pe care a avut-o la Inter", a declarat "Comisarul", tehnicianul Stelei zambind la aceasta afirmatie. Altfel, marele absent al Stelei, "capitanul" Mirel Radoi, prezent la meci, a spus ca nu il ingrijoreaza rezultatul. (Catalin Fainisi)

I S-A RUPT BANDEROLA

Gestul lui Rica Neaga de a-si arunca banderola de capitan a fost interpretat, la prima vedere, ca un gest ironic. Presedintele Stelei, Mihai Stoica, a tinut sa lamureasca problema: "Nu a aruncat-o, ci i s-a rupt. A fost foarte bine ca s-a descatusat. La cum ma manifest eu, cred ca o aruncam mai demult". Altfel, autorul ratarii penalty-ului din minutul 90, Dica a fost foarte afectat. El a fost ales pentru controlul antidoping, unde a zabovit foarte mult timp. (Catalin Fainisi)
×
Subiecte în articol: sport dică