x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Alarmă cu gazonul

Alarmă cu gazonul

de Mihai Igirosanu    |    04 Sep 2011   •   21:00
Alarmă cu gazonul

Inaintea meciului cu Franta, programat maine seara, de la ora 21:30, in preliminariile CE 2012, care va prilejui si inaugurarea National Arena, oficialii FRF si staff-ul echipei na­tio­nale au numai probleme. Pe langa situatia precara din clasamentul grupei D si a problemelor de lot, cu Torje suspendat, Galamaz in­dis­po­nibil, Marica si Rat chinuiti de accidentari, o alta bataie de cap pare sa fie ridicata de gazonul noului stadion. Observata inca de la primul antrenament efectuat de tricolori pe National Arena, problema covorului de iarba, inca insuficient de bine lipit, nu a fost inca rezolvata definitiv.

In aceste conditii, pentru a proteja gazonul si a mai castiga ceva timp pentru remedierea problemei, selectionerul Victor Piturca a decis ieri ca antrenamentul oficial, de astazi, la ora 11:00, sa nu se mai desfasoare pe National Arena, asa cum programat initial, ci in cantonamentul de la Mogosoaia. Mai mult, oficialii FRF vor incerca sa-i convinga si pe francezi, care vor sosi astazi in Bucuresti, sa-si mute si ei antrenamentul oficial pe un alt teren. Demersul romanilor nu are prea mari sanse de reusita, deoarece e greu de crezut ca selectionerul Frantei, Laurent Blanc, va renunta la singura posibilitate a jucatorilor sai de a intra in contact cu suprafata pe care va avea loc meciul de maine seara. Totusi, organizatorii au dat asigurari ca gazonul se va prezenta in conditii bune la ora partidei.

Lipseste si Marica?
Daca autorul "dublei" din Luxemburg, Gabriel Torje, va fi suspen­dat pentru meciul de maine sea­ra, din cauza cumulului de carto­na­sa galbene, selectionerul Victor Piturca are probleme si cu un alt om de baza al ofensivei, Ciprian Marica. Atacantul lui Schalke 04 nu s-a putut antrena normal sam­ba­ta si duminica, acuzand o tendinita. Sansele ca Marica sa apara ca titular in confruntarea cu fran­ce­zii sunt destul de mici, desi ju­ca­torul nu concepe sa rateze pri­mul meci de la National Arena, chiar daca va fi nevoit sa joace cu infiltratii.

×
Subiecte în articol: fotbal intern