x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Atacăm Europa cu cinci echipe!

Atacăm Europa cu cinci echipe!

de Dragos Stoica    |    17 Aug 2011   •   21:00
Atacăm Europa cu cinci echipe!

Fotbalul romanesc se afla in fata unei noi incercari, nu mai putin de cinci formatii sperand sa se califice in grupele fostei cupe UEFA. Daca Steaua, Dinamo si Rapid sunt totusi niste obisnuite ale acestei faze, FC Vaslui si Gaz Metan Medias forteaza in premiera accesul in toamna europeana, surpriza cea mai mare venind din par­tea ardelenilor, care au eliminat-o inainte de play-off pe puternica for­matie germana Mainz.

STEAUA – TSKA SOFIA. Vechi cunostinte, cele doua echipe se vor intalni la Cluj, pe stadionul CFR-ului, ca urmare a conflictului existent intre clubul bucurestean si conducerea MApN pe seama stadionului din Ghencea. Desi presa de la sud de Dunare a sugerat posibilitatea unei intelegeri intre cele doua grupari cu scopul unor consistente castiguri din pariuri, casele de specialitate nu au luat pana acum in serios zvonurile, iar cotele o dau pe Steaua drept favorita certa diseara. 'O necalificare ar fi o contraperformanta nemaiintalnita de opt ani. Nu vrem sa fim partasi la asa ceva. Desi am peste 70 de me­ciuri in cupele europene, totusi sunt emotii si la acest meci. TSKA are jucatori foarte buni. E foarte greu ca noi sa transam calificarea inca din meciul tur', a spus ieri managerul general Mihai Stoica. Pana ieri la pranz se vandusera peste 13.000 din cele 20.000 de bilete puse in vanzare.

VORSKLA – DINAMO. Ajunsa ieri in Ucraina, Dinamo si-a propus sa-si asigure calificarea din primul meci. 'Va fi un meci greu, cu o echipa puternica, cu jucatori masivi. Suntem pregatiti ca la Poltava sa scoatem un rezultat pozitiv. Sper ca maine seara sa demonstram ca suntem o echipa care merita sa se gaseasca in Liga Europa. Dinamo nu joaca niciodata la meci egal', a spus ieri Liviu Ciobotariu. 'Alb-rosii' nu vor putea conta pe Cristian Pulhac, ramas acasa din cauza unei accidentari, dar spera sa-l recupereze pe Marius Alexe pana la ora partidei.

SLASK WROCLAW – RAPID. Elevii lui Razvan Lucescu au ajuns in Polonia ieri, la orele pranzului, in charterul care i-a dus la destinatie gasindu-se si un grup de suporteri giulesteni. Mai mult, aproximativ 200 de fani si-au luat bilete, urmand sa ajunga la Wroclaw cu masinile personale. 'Va fi foarte dificil, deoarece ne vom lovi de o echipa tare o stan­ca', a declarat Glauber.

FC VASLUI – SPARTA PRAGA. Dupa tragerea la sorti, moldovenii au fost considerati imediat ca avand sansa a doua in fata cehilor. Opinia este impartasita si de antrenorul Spartei, Martin Hasek: 'Vrem o victorie sau un egal. Pana la urma, in cel mai nefericit caz, chiar o infrangere la limita cu goluri, dar dorinta noastra este sa castigam. Am jucat in aceasta vara in Austria un amical cu Vaslui, 1-1, dar acel meci nu e relevant, nici noi si nici ei nu am folosit garniturile standard. Vaslui are cativa jucatori valorosi si poate fi un pericol daca acestia prind o zi buna, dar cred ca avem prima sansa'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern