x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Azi reîncepe singurul show care ne iese

Azi reîncepe singurul show care ne iese

de Mihai Igirosanu    |    01 Mar 2012   •   21:00
Azi reîncepe singurul show care ne iese

Dupa ce singura echipa romaneasca ramasa si ea din intamplare in cupele europene, Steaua, a parasit fara nici o emotie Europa Legue, astazi pleaca la drum cea de-a doua parte a sezonului din Liga 1. Adica singura competitie in care echipele noastre nu se simt inferioare, frustrate inutil sau stinghere. Singura competitie in care, la finalul oricarui meci, jucatorii romani au senzatia ca si-au facut datoria pe gazon si ca au justificat banii pe care ii pompeaza in ei autoritatile locale sau patronii care ori sunt fraieri, ori spala bani. Suna a antireclama, dar nu este decat realitatea pe care o traim an de an si pe care o constatam sau o subliniem dupa fiecare campanie europeana. Mai pe scurt, astazi reincepe singurul show care ne iese sau de care sunt in stare echipele romanesti. Prin prisma clasamentului,

Nici o favorita clara pentru titlu
Dinamo este principala favorita, dar lupta pentru titlu se anunta foarte echilibrata. Asta pentru ca in Liga 1 nu exista echipe care sa domine prin valoare, ci doar unele putin mai bune decat restul.
Fara a mai avea asigurat potul din Liga Campionilor, pentru atingerea caruia campioana trebuie sa treaca niste baraje aproape imposibile, CFR Cluj si-a vandut cei mai buni doi jucatori, play-maker-ul Renan si golgeterul Weldon. E clar ca Paszkany si Muresan nu mai sunt disperati sa castige un titlu care nu mai inseamna automat prezenta in grupele Ligii Campionilor si minim 10 milioane de euro.

Rapid pare aceeasi echipa pierduta in iluziile suporterilor, cu un patron-afacerist, dar fara forta de a se lupta pentru obiective inalte. O formatie infranta lejer in grupele Europa League de Legia Varsovia sau de Hapoel Tel Aviv nu poate spune mai nimic.
Merituoasa, dar eliminata in acelasi punct din aceeasi competitie continentala, FC Vaslui este mai degraba o adunatura de straini cu oarecare notorietate, ajunsi la o varsta inaintata sau care nu mai prezinta interes in fotbalul mare. Steaua are poate cel mai bun lot, dar are un patron-antrenor, cativa salariati care nu-i ies din cuvant de teama si o diferenta destul de mare de recuperat.

Rapid – 'U' Cluj e capul de afis
A doua etapa din retur nu propune confruntari prea atractive. Doar meciul din Giulesti, dintre Rapid si Universitatea Cluj, pare sa prezinte un afis cat de cat tentant. Unul dintre nou-veniti in lotul ardelenilor, ex-stelistul Do­rinel Popa, sustine ca 'sepcile rosii' vor fi superofensiv: 'Meciurile cu Rapid si Steaua vor fi foarte grele, dar daca facem cel putin patru puncte, ne vom putea bate pentru un loc in cupele europene. Avem o echipa buna si e clar ca trebuie sa marcam, iar pentru asta trebuie sa atacam din primul minut. Au un public foarte bun care stie sa faca atmosfera, dar nu ne temem'.

×
Subiecte în articol: liga 1 fotbal intern