x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Campioană de zero puncte

Campioană de zero puncte

de Mihai Igirosanu    |    03 Noi 2011   •   21:00
Campioană de zero puncte

Campioana Romaniei, Otelul Galati, a ramas fara nici un punct acumulat dupa patru runde scurse din grupele Ligii Campionilor. Doar trupa lui Dorinel Munteanu, spaniolii de la Villarreal si croatii de la Dinamo Zagreb se mai afla in aceasta postura jenanta. Pe langa acest aspect, galatenii stau la fel de prost si la capitolul posesie si ocazii de poarta. 'Valencia si Rooney, prea buni pentru romani', a titrat ieri cotidianul The Sun, notand ca Manchester Uni­ted a muncit pentru o victorie cu 'plevusca Otelul'.

'Startul a fost de vis, dar apoi, in ciuda unor sanse de gol, diavolii rosii n-au mai marcat pana in minutul 87. United a reusit meritat al doilea gol, cand sutul lui Rooney a fost deviat in plasa. Fara nici un punct, Otelul a aratat o ambitie limitata', au concluzionat jurnalisii de la The Sun. Manchester Evening News a scris ca 'romanii au venit sa ia primul punct in grupa, dar United s-a impus confortabil'. 'Au fost momente in care campionii Romaniei au parut speriati. United a parut ca ar vrea s-o ajute pe Otelul sa ia mult doritul punct, facand un joc confuz uneori.'

The Guardian a precizat ca daca n-ar fi fost sutul deviat al lui Rooney din final, Manchester United ar fi repetat scorul cu Everton. 'Romanii au peferat sa stea in spatele balonului si sa o lase pe Manchester sa munceasca. Cel putin asta a permis gazdelor sa impinga jocul si sa atace. Faptul ca a luat repede gol n-a tentat-o pe Otelul sa isi mo­difice stilul sau sa incerce mai mult.' Daca presa britanica nu a avut prea multe aprecieri pozitive pentru campioana Romaniei, antrenorul lui Manchester, celebrul Sir Alex Ferguson, a preferat o declaratie de o politete specifica unor astfel de momente: 'Otelul a jucat foarte bine, au pus mult suflet, energie si mult efort.

Este o echipa cu un spirit frumos, nu s-au oprit, au facut treaba buna. Suntem multumiti de acest scor, iar pentru Dorinel Munteanu nu am niciun sfat, are o echipa foarte buna', a declarat pentru TVR 1 tehnicianul care zilele urmatoare va implini 25 de ani pe banca 'diavolilor' de pe Old Trafford. La randul lui, antrenorul Otelului, Dorinel Munteanu, a oferit o reactie tipic romaneasca: 'Nu-mi place ca am pierdut ambele partide, dar asteptarile unora nu le-am fructificat, sa primim multe goluri, sa fim o echipa neputincioasa. Am intalnit un adversar puternic, dar am reusit sa avem ocazii'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern