x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cârţu are zilele numărate

Cârţu are zilele numărate

de Mihai Igirosanu    |    24 Noi 2010   •   18:42
Cârţu are zilele numărate

Neputinţa echipei din meciul pierdut la Basel, dar şi gestul incalificabil dinspre finalul partidei, când a spart cu pumnii şi picioarele un geam de plexiglas al băncii de rezerve par să-i fi fost fatale antrenorului campioanei, Sorin Cârţu. Deşi preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat ieri, la revenirea din Elveţia, că “Sorinaccio” va conduce echipa la derby-ul cu Steaua de duminică seară, din câte se pare, Arpad Paszkany a început deja negocierile pentru aducerea unui nou antrenor.

Şefii din Gruia încearcă să-l convingă pe Loţi Bölöni să preia echipa în perioada imediat următoare, însă, din câte se pare, fostul selecţioner ar dori să fie instalat abia la începutul anului viitor. Soarta tehnicianului pare să-i fie foarte clară şi preşedintelui FRF, Mircea Sandu. “În funcţie de ce a scris observatorul, oficialii UEFA îl pot suspenda, în plus va primi şi o amendă. Oricum, după gestul său, Cârţu nu cred că mai rămâne mult la CFR.” Mai mult, gestul penibil al lui Cârţu l-a determinat pe preşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Mircea Rădulescu, să se gândească la introducerea unor controale medicale periodice. “Ne vom gândi la unele măsuri care trebuie luate în acest sens, pentru generaţiile viitoare de antrenori. Am putea stabili introducerea unor controale medicale periodice de specialitate.”

 

Il Luce, ca şi calificat în optimi

Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a spulberat-o pe Partizan Belgrad, chiar în Serbia, scor 3-0, a acumulat 12 puncte şi este ca şi calificată în optimile Ligii Campionilor. Campioana Ucrainei mai poate rata accesul între primele 16 echipe ale Europei doar dacă va pierde în ultima etapă, la Doneţk, contra portughezilor de la Braga cu un scor mai mare decât cel cu care s-a impus în Portugalia, 3-0. “Prima repriză a fost dificilă, dar în partea secundă am dominat adversarul din punct de vedere fizic, iar diferenţa între aptitudinile jucătorilor celor două echipe a fost hotărâtoare”, a declarat Lucescu. Tehnicianul român s-a arătat circumspect înaintea meciului cu Braga: “Am urmărit echipa din Braga în pregătirea meciului pe care îl vom avea cu ei în ultima etapă şi formează o echipă cu jucători de calitate. Va fi un meci dificil pe 8 decembrie”.

 GRUPA E

FC Basel – CFR Cluj          1-0

Almerares (’15)

AS Roma – Bayern           3-2

Borrielo (’49), De Rossi (’81), Totti (’84-pen.)/ Gomez (’33,’39)

 Clasament

1 BAYERN            5              4              0              1              12-6       12p

2 Roma 5              3              0              2              9-9          9p

3 Basel 5              2              0              3              8-8          6p

4 CFR Cluj            5              1              0              4              5-11       3p

 • Ultima etapă (8 decembrie): CFR – Roma; Bayern Munchen – FC Basel.

×
Subiecte în articol: fotbal intern