x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cârţu schimbă din temelii

Cârţu schimbă din temelii

de Mihai Igirosanu    |    08 Mar 2011   •   21:03
Cârţu schimbă din temelii
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

155410-intact-imagesgazeta-sporturiloralex-nicodim20110221155819012.jpgRevenit ieri în România din vacanţa pe care şi-a petrecut-o în Gran Canaria, cel mai probabil nou antrenor al Stelei, Sorin Cârţu, pare să fi pus la punct împreună cu patronul Gigi Becali strategia pe care vrea să o adopte până în vară.

Deşi, în principiu, va avea o înţelegere valabilă până la finele sezonului, Cârţu este decis să schimbe multe în privinţa echipei cu care va aborda următoarele etape. Conform unor surse, fosta glorie a Craiovei Maxima intenţionează să renunţe la câţiva jucători chiar în vederea meciului de vineri seară, de la Buzău, contra Victoriei Brăneşti. Astfel, „Sorinaccio” le va face loc în primul „11” unor jucători doriţi şi de patron, precum Eric Bicfalvi, Florin Gardoş sau Mihai Răduţ. Printre cei care vor fi săriţi din schemă s-ar putea afla câţiva preferaţi ai managerului general, Mihai Stoica, Ricardo Gomes, Galamaz sau Laurenţiu Marinescu.

De altfel, după meciul Steaua – Napoli (3-3), din grupele Europa League, Cârţu îl critica pe Ricardo: „Ce dracu’ face Steaua cu Ricardo? Cine te aşteaptă pe tine să-ţi pui mingea pe piciorul drept? Eşti pe plajă? Aducem tot felul de brazilieni fără valoare”. Prin acest demers, Cârţu ar putea să-l determine pe „MM” să părăsească pentru a doua oară gruparea din Ghencea, dar să-i şi satisfacă una dintre marile dorinţe lui Gigi Becali: aceea de a i se cere şi pune în aplicare doleanţele în privinţa alcătuirii echipei. „Mă bucură numirea lui Sorin, dar nu vreau să dezvolt mai mult subiectul, fiindcă ar fi multe de spus. Faptul că sunt prieten bun cu Sorin mă face să nu dau declaraţii pe tema relaţiei dintre el şi Gigi Becali”, a comentat Ilie Balaci iminenta instalare a lui Sorin Cârţu la Steaua.

Solidar cu „Fiara”
Plecat şi el din Ghencea, an­tre­norul secund Eduard Ior­dănescu a explicat: „Decizia mea este definitivă. De data aceasta, demisia e cel mai bun lucru pe care puteam să-l fac. Consider că este şi res­pon­sabilitatea mea, pentru că în ultimele opt luni am lucrat acolo zi de zi şi este un gest de solidaritate faţă de Marius Lăcătuş. Nu se poate să-şi asume responsabilitatea numai antrenorul principal. Eu am colaborat cu el şi e normal”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern