FCSB traversează o formă foarte bună în Liga 1, având cinci victorii la rând. În aceste condiții, gruparea pregătită de Toni Petrea este văzută ca una dintre echipele cu cele mai mari șanse la câștigarea campionatului.
Agențiile de pariuri o văd în continuare favorită pe Universitatea Craiova la câștigarea titlului, dar FCSB a depășit-o pe CFR Cluj și este considerată a doua favorită.
Universitatea Craiova a acuzat probleme în ultima perioadă și a pierdut meciurile de pe teren propriu cu Academica Clinceni și Chindia Târgoviște.
Chiar și așa, oltenii au în continuare prima șansă la agențiile de pariuri, cota lor fiind 2.50. În schimb, cota celor de la FCSB la pariuri sportive 888 a scăzut și este de doar 2.75. CFR Cluj este văzută cu a treia șansă, având cota 4.00.
Restul echipelor sunt departe și sunt considerate outsidere, având următoarele cote: Viitorul Constanța - cota 101.0, Sepsi OSK - cota 121.0, Dinamo - cota 131.0, FC Botoșani - cota 131.0 și Hermannstadt - cota 151.0.
Universitatea Craiova suferă după accidentarea lui Koljic
Universitatea Craiova a început că din tun acest sezon în Liga 1 și a avut șapte victorii la rând. Totuși, în runda a 6-a, oltenii l-au pierdut pe golgheterul Elvir Koljici, în meciul cu Poli Iași.
Din acel moment, atacul oltenilor a avut de suferit considerabil. În cele 5 meciuri disputate până acum fără Koljic, oltenii au marcat doar trei goluri. Iar două înfrângeri au fost înregistrate cu echipe mici, precum Academica Clinceni și Chindia Târgoviște.
Oltenii l-au transferat pe croatul Ivan Mamut în încercarea de a-l înlocui pe Koljic, însă acesta nu a reușit să înscrie. Nici Alexandru Tudorie și nici Andrei Ivan, fotbaliști folosiți pe acel post, nu au dat randament.
În cele din urmă, italianul Cristiano Bergodi și-a dat demisia, iar locul său a fost luat de Corneliu Papură. Presa scrie însă că la Craiova ar putea ajunge actualul selecționer Mirel Rădoi.
FCSB, cea mai ofensivă echipă din Liga 1
Dincolo de seria impresionantă de cinci victorii la rând, care au dus echipa pe primul loc în clasament, FCSB mai impresionează și prin forța ofensivă. În această serie se află și victoria din derby-ul cu Dinamo,
Astfel, FCSB a marcat 28 de goluri în primele 10 etape, mai mult decât Universitatea Craiova și CFR Cluj la un loc.
Golgheterii echipei sunt Dennis Man și Florin Tănase, ambii cu câte 9 reușite. De altfel, fiecare a marcat mai multe goluri decât întreaga echipă a lui Dinamo în acest sezon.
De la finalul lunii noiembrie, la FCSB este așteptat să revină pe teren și Florinel Coman, accidentat grav în meciul cu Backa Topola.
De asemenea, Olimpiu Moruțan începe să confirme așteptările și a avut evoluții din ce în ce mai bune în ultima perioadă.
Singurul semn de întrebare e legat de fundașii centrali, în condițiile în care există doar două soluții: Andrei Miron și Iulian Cristea. Cei doi și-au făcut treaba până acum, însă o eventuală absență ar fi greu de înlocuit.
CFR Cluj, măcinată de tensiuni interne
CFR Cluj se află pe locul 3 după 10 runde, la trei puncte în spatele lui FCSB și Universitatea Craiova. Pentru campioana din ultimii 3 ani pare dificil să facă față pe ambele fronturi, având în vedere că e angrenată și în grupele Europa League.
Programul aglomerat, dar și accidentările numeroase l-au adus pe Dan Petrescu să spună că își dorește o pauză și că ia în calcul plecarea de la CFR Cluj. Conducerea încearcă să îl convingă să se răzgândească, dar la club există tensiuni interne.
În plus, și lotul pare mai slab decât în sezonul precedent. Iar problemă din linia ofensivă încă nu a fost rezolvată, deoarece CFR Cluj nu are atacanți la fel de eficienți precum cei de la FCSB.
Spre exemplu, Debeljuh și Rondon au marcat câte 2 goluri în acest sezon, în timp ce Vojtus și Omrani nu au niciunul.
Totuși, CFR Cluj este o echipă cu o organizare bună a jocului, experimentată și greu de învins în competiția internă.
Celelalte echipe au șanse doar teoretice
Și în acest sezon, lupta pentru pentru câștigarea titlului pare că se va da între Universitatea Craiova, FCSB și CFR Cluj. Restul echipelor nu au arătat, în primele 10 etape, suficient pentru a se transforma în pretedente la câștigarea titlului.
Viitorul Constanța, rămasă fără Gică Hagi, pare o echipă inconstantă. În plus, nu mai este nici pe teren propriu echipa redutabilă din ultimii ani. Sepsi nu pare încă pregătită să se bată la titlu, chiar dacă lotul este mai bun decât în sezonul precedent. Iar Dinamo are mari probleme financiare și vine după o serie în care a pierdut 5 meciuri la rând. Chiar și transferurile numeroase ale unor jucători cu CV important nu au reușit să redreseze situația sportivă a clubului, care se află la retrogradare.