x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cu capul sus în Brazilia.

Cu capul sus în Brazilia.

de Dragos Stoica    |    08 Iun 2011   •   21:00
Cu capul sus în Brazilia.

Bulversati de ultimele evenimente prilejuite de plecarea lui Razvan Lu­cescu si de zborul care a durat 19 ore pana in Brazilia, tricolorii ramasi in lot pentru actiunea 'Ame­rica de Sud' au depasit onorabil primul obstacol. Chiar daca au acuzat in corpore di­feren­ta de fus orar, trezindu-se cu noaptea in cap, la doua zile si juma­tate de la sosirea in tara 'cariocas' nationala Romaniei s-a prezentat acceptabil contra unei reprezentative a Braziliei din care n-au lipsit nume precum Maicon, Lucio, David Luiz, Elias, Robinho si Ronaldo.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Fred, in minutul 23, din cinci metri. Aflat in centrul atentiei cu ocazia retragerii sale definitive de pe gazon, Ronaldo, cu multe kilograme in plus si de aceasta data, n-a facut doar act de prezenta si a avut trei ocazii in fata lui Tatarusanu in cele 15 minute in care a evoluat. 'Am facut un meci destul de curajos, cu un cvartet de­fensiv nou, format din Rapa, Papp, Gardos si Latovlevici – trei dintre ei au jucat la echipa de tineret anul trecut –, cu Muresan si Bourceanu, doi jucatori echilibrati la mijlocul terenului, si cu Torje, un jucator vivace. Daca vom continua in acest fel si daca vor mai aparea jucatori noi, in doi ani vom alcatui o echipa puternica', a spus presedintele FRF, Mircea Sandu, la GSP TV.

Echipele:
BRAZILIA: Victor – Maicon, Lucio (’71 Luizao), David Luis, Andre Santos – Elias, Sandro (’60 Lucas), Fred (’30 Ronaldo, ’45 Nilmar) – Robinho (’66 Lucas da Silva), Neymar (’77 Thiago Neves), Fabio. Antrenor: Mano Menezes.
ROMANIA: Tatarusanu (’67 Pantilimon ) – Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici – Torje, Bourceanu (’66 Giurgiu), Muresan (’80 Alexa), Sanmartean (’53 Alexe) – Surdu (’46 Tanase ’45), Marica (’73 Zicu). Antrenor: Stefan Iovan.

Victorie pentru Bosnia
Principala contracandidata a Romaniei la ocuparea locului de baraj pentru CE din Polonia si Ucraina, nationala Bosniei a trecut de Albania cu 2-0 (0-0). Ambele goluri au fost marcate in repriza secunda, prin Medunjanin (’67) si Maletici (’90+1). In urma acestui rezultat si a victoriei scontate a Belarusului pe teren propriu contra Luxemburgului, am cazut pe locul patru in grupa, cu opt puncte acumulate, la patru lungimi de reprezentativa ex-sovietica si la doua de cea din Bosnia. Cu toate acestea, san­sele de ocupare a locului secund raman destul de importante.

×
Subiecte în articol: fotbal intern