x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo se joacă de-a antrenorul

Dinamo se joacă de-a antrenorul

de Dragos Stoica    |    04 Iul 2011   •   21:00
Dinamo se joacă de-a antrenorul

Niciodata n-a fost la Dinamo un asemenea vid decizional. De la o zi la alta, numele viitorului antrenor al 'cainilor' se schimba radical, in conditiile in care echipa este plecata in Austria cu Liviu Ciobotariu. Ultima bomba vine din partea lui Ioan Andone, care, dupa ce toata luna iunie a tinut-o sus si tare cu dorinta de demisie, a anuntat duminica seara ca este tentat sa revina in postura de principal, urmand sa se deplaseze in cantonamentul jucatorilor pana la finele acestei saptamani.

Fostul tehnician este in conti­nuare legat contractual de clubul din Soseaua Stefan cel Mare, dar a con­ditionat revenirea la echipa de plata unor restante. Andone a discutat cu sefii lui Dinamo week-end-ul trecut, la nunta fiicei mari a lui Ioan Becali, dupa care s-a declarat de acord sa fie reinstalat. Probleme vin insa de acolo de unde Nicolae Badea si Cristi Borcea s-ar astepta cel mai putin, si anume de la jucatori, care au facut front comun in jurul lui Liviu Cio­botariu. 'Cred ca Ciobi ar trebui sa ramana antrenorul lui Dinamo. A inceput o munca dupa un anumit plan, dupa o anumita schema de pregatire, iar daca ar veni altcineva acum s-ar da totul peste cap. Daca vom avea liniste, garantez ca vom aduce si rezultate', a spus ieri Marius Niculae, unul dintre veteranii 'alb-rosiilor'. Aceeasi pozitie a fost impartasita si de Ionel Danciulescu: 'Daca am inceput treaba cu Ciobi, e bine sa continuam cu el. Atmosfera e buna, ne pregatim bine, dar pana la urma decizia este a celor din conducerea clubului'.

Paradoxal este faptul ca nici cei de la varf nu prea stiu ce sa faca. Daca acum trei saptamani au recurs la Liviu Ciobotariu pe post de solutie de avarie pana in momentul cand urmau a se lamuri cu Andone sau sa aduca un alt tehnician, acum exista si tentatia sa-l lase mai departe pe fostul antrenor al echipei secunde sa demonstreze ce poate. In acelasi timp, Andone nu poate disparea din calcule, intrucat mai are un an de contract, plus cateva datorii de recuperat din club. Mai concret, varianta ca Liviu Ciobotariu sa fie pastrat in functie este sustinuta de Nicolae Badea, in timp ce Cristi Borcea este partizanul revenirii lui Andone la echipa, putandu-se vorbi despre un nou episod in razboiul rece dintre cei doi. Cel de-al treilea actionar, Dragos Savulescu, nu a facut deocamdata nici o alegere clara, dar se pare ca este tentat sa mearga pe mana lui Badea, mai ales ca influenta lui Borcea in club se afla intr-o continua scadere. In orice caz, pana la finele actualei saptamani se vor decide toate lucrurile, deoarece este greu de presupus ca dinamovistii isi vor permite sa mai schimbe tehnicianul cu numai doua saptamani inaintea primului meci oficial.

Victorie cu Haifa
Intr-un meci amical disputat ieri in Austria, Dinamo s-a impus cu 2-1 in fata israelienilor de la Maccabi Haifa. Golurile 'cainilor' au fost marcate de Raul Crisan (’76) si Liviu Ganea (’77), ultimul ratand si un penalty in minutul 68. Antrenorul Liviu Ciobotariu a inceput cu: Bal­gradean – L. Rus, D. Grigore, Diabate, Musat – Torje, Mar­garitescu, Patrascu, Paun – Dan­ciulescu, Tucudean. Dupa pauza, Dinamo a evoluat in urmatoarea formula: Naumovski – Scarla­tache, Moti, Crisan, Pulhac –Chiacu, D. Kone, Bakaj, Vl. Mun­teanu – L. Ganea, M. Niculae.

×
Subiecte în articol: fotbal intern