x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Doi jucători mai puţin

Doi jucători mai puţin

de Dragos Stoica    |    07 Sep 2011   •   21:00
Doi jucători mai puţin

Egalul cu Franta s-a combinat ne­fe­ri­cit cu victoria din minutul 87 a Bos­ni­ei in fata Belarusului, fiind astfel consfintit un deznodamant de mult anticipat: vom vedea la televizor si Cam­pionatul European din vara vi­i­toare, din Polonia si Ucraina. Dincolo de situatia speciala in care s-a gasit Victor Piturca, fortat sa inoveze o li­nie defensiva inclusiv cu cinci minute inaintea startului meciului din cauza accidentarii lui Cristian Sapunaru, fixu­ri­le selectionerului s-au vazut si de aceasta data.

Daca antrenorului i-a ie­sit treaba cu titularizarile lui Chi­ri­ches si Bourceanu si cu promovarea su­bita a lui Luchin, prezentele lui Co­cis si Tanase n-au adus nici pe de­par­te randamentul scontat de tehnician.
Gazeta Sporturilor a publicat ieri, pe site-ul oficial, cifrele scoase de firma InStat Football. Potrivit acestora, Cristi Tanase a castigat doar doua din cele 14 dueluri avute de-a lungul intregului meci, adica un procentaj de numai 14%! Totodata, desi a purtat pe spate numarul 10 si dupa introducerea lui Bogdan Stancu a trecut in centrul liniei mediane, Tanase n-a reusit sa creeze deloc superioritate, pierzand adeseori ba­lo­nul in actiuni individuale pe care nu le-a inteles nimeni. Nici macar fotba­listul. In aceeasi situatie se gaseste Razvan Cocis, care, desi a evoluat ca mijlocas central, nu a avut nici macar o singura pasa ofensiva pe toata durata meciului.

Exista si cateva bile albe. Fun­da­sul Vlad Chiriches, care apartine Stelei, a fost cel mai productiv jucator roman, castigand 75% din duelurile pe care le-a avut cu atacantii francezi, in timp ce mijlocasul de la PAOK Salonic, Costin La­zar, schimbat in minutul 43 din cauza unei ac­cidentari, a fost cel mai exact pasator, cu numai o singura minge gresita. De asemenea, Srdjan Luchin a fost cel mai bun deposedator, cu sase deposedari din opt incercari.

GRUPA D
1 Franta 8 5 2 1 11-3 17p
2 Bosnia 8 5 1 2 11-7 16p
3 ROMANIA 8 3 3 2 10-6 12p
4 Belarus 9 3 3 3 6-5 12p
5 Albania 8 2 2 4 6-10 8p
6 Luxemburg 9 1 1 7 3-16 4p

Au mai ramas de disputat: Romania – Belarus; Bosnia – Luxemburg; Franta – Albania (7 octombrie); Albania – Ro­ma­nia; Franta – Bosnia (11 octombrie).

×
Subiecte în articol: euro 2012 fotbal intern romania franta