x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Două pentru primăvară

Două pentru primăvară

de Mihai Igirosanu    |    13 Dec 2011   •   21:00
Două pentru primăvară

Pentru Steaua si FC Vaslui a sosit ziua decisiva. Ziua in care se pot califica in primavara europeana sau pot fi eliminate. La Bucuresti, pe Arena Nationala, care ar putea fi aproape plina, Steaua are nevoie neaparata de victorie in fata cipriotilor de la AEK Larnaca, dar nu doar de atat. Trupa lui Ilie Stan mai are nevoie si de ajutorul liderului grupei, Schalke 04, echipa deja calificata, care nu trebuie sa piarda meciul de la Haifa, cu Maccabi.

Daca israelienii vor invinge pe Schalke, un eventual succes al Stelei in fata cipriotilor devine inutil. 'Pana acum am reusit doar sa aducem publicul la stadion, dar trebuie sa ne realizam si obiectivele, sa facem performanta. In momentul de fata, AEK Larnaca este o echipa foarte puternica si organizata, mai ales ca au si schimbat antrenorul de curand. Eu ma bazez pe dorinta jucatorilor de a se califica. O sa le cer sa se concentreze la ce au de facut pe teren, si sa nu se gandeasca la meciul de la Haifa. Am vorbit cu Marica si dupa jocul din Germania si mi-a zis ca nu se pune problema sa mearga in Israel in vacanta. Schalke o sa castige acolo!', a spus tehnicianul stelist.

De partea cealalta, FC Vaslui este exclusiv pe mana ei. Daca inving pe Letzigrund din Zürich, moldovenii se califica in '16-imi' fara a mai fi interesati de rezultatul meciului de pe Olimpico din Roma, dintre Lazio si Sporting. Sanmartean, Adailton si compania trebuie sa obtina acelasi numar de puncte ca si Lazio pentru a se califica in primavara europeana gratie rezultatelor directe superioare. Vasluienii au mari probleme de efectiv inaintea confruntarii de la Zürich. Pe langa absenta lui Wesley, suspendat dupa meciul din etapa a 3-a, de la Lisabona, antrenorul Viorel Hizo nu va putea conta nici pe stoperul Paul Papp, suspendat si el dupa intalnirea cu Lazio, dar nici pe atacantul Mike Temwanjera, omul pe care il folosea ca unic varf de lance.

'Trebuie sa obtinem o calificare deosebita pentru o echipa care a promovat prima oara in urma cu sase ani. Speram sa ramanem in continuare la acelasi nivel in aceasta competitie. O calificare ar fi extraordinara pentru tot fotbalul romanesc', a spus antrenorul echipei din Vaslui, Viorel Hizo.

×
Subiecte în articol: fotbal intern