x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Drepturi TV: Pachet separat pentru derby-urile bucureştene?

Drepturi TV: Pachet separat pentru derby-urile bucureştene?

02 Mar 2011   •   12:50
Drepturi TV: Pachet separat pentru derby-urile bucureştene?
Sursa foto: /Intact Images

În această dimineaţă a avut loc o dezbatere legată de modul în care vor fi vândute drepturile TV ale Ligii 1, la care au participat reprezentanţii LPF, FRF, jurişti şi reprezentanţi ai televiziunilor şi ai firmelor de telefonie mobilă.

Cea mai importantă propunere a venit din partea RCS&RDS, care cere un pachet separat pentru meciurile dintre echipele bucureştene. Propunerea a primit şi acceptul Consiliului Concurenţei şi se pare că va fi inclusă în caietul de sarcini pentru licitaţia drepturilor TV.

"Beneficiarii cerţi sunt cluburile şi publicul. Opţiunea înseamnă dreptul de a alege, iar acesta îi revine celui care a câştigat licitaţia. În orice context, meciurile cele mai importante sunt cele dintre echipele bucureştene. Propunem fie plată suplimentară pentru aceste meciuri, fie scoaterea unui pachet separat pentru meciurile dintre echipele din Capitală", a spus Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS.

"Nu am nimic împotriva acestei propuneri, dar fiecare meci e legat de ora de transmisie. Liga trebuie să stabilească meciurile pentru că există tot felul de probleme de care trebuie ţinut cont. De exemplu, dacă Steaua are un meci în Europa, nu pot să îi programez apoi vineri. Dacă las la latitudinea televiziunilor, atunci Steaua va juca zi de zi", a răspuns şeful LPF, Dumitru Dragomir.

"Colaborarea cu televiziunile va fi perfectă, mai ales cu cele care sunt corecte şi ne dau banii. O să cedez în faţa preşedintelui Consiliului şi o să fac un pachet aşa cum a cerut RCS&RDS. Ei au fost corecţi în colaborarea de până acum şi le mulţumesc. Dacă plăteşti ai exlusivitate pe tot: pe net, telefonie, rezumate. Nu mai există pachete separate pentru diferitele platforme, totul este inclus în pachetul iniţial", a mai spus Dragomir.

"Caietul de sarcini e ieftin, doar 30.000 de euro, plus 5 mii de euro taxa de participare, 200.000 de euro garanţia de participare şi un milion de euro taxa de garanţie pentru punere în aplicare. Dacă ai bani, poţi să iei toate cele 7 pachete care vor fi scoase la licitaţie. Eu voiam să scoatem la licitaţie toate cele 9 pachete. Mâine va fi scos la vânzare caietul de sarcini, aşa că vă aştept cu banii!", a încheiat Dumitru Dragomir.

×
Subiecte în articol: liga 1 fotbal intern drepturi tv