x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Echipele din Liga 1 vor fi depunctate dacă oficialii fac declaraţii jignitoare

Echipele din Liga 1 vor fi depunctate dacă oficialii fac declaraţii jignitoare

08 Iul 2011   •   14:58
Echipele din Liga 1 vor fi depunctate dacă oficialii fac declaraţii jignitoare

Comitetul Executiv al FRF a decis, vineri, inasprirea prevederilor Regulamentului Disciplinar pentru oficialii si finantatorii care au un comportament jignitor, calomnios si fac declaratii care afecteaza imaginea fotbalului, cluburile putand fi depunctate in cazuri de recidiva, informeaza FRF

"Una dintre noutati este modificarea si completarea art. 52.1.b (Comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului, astfel ca: daca autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finantator, sponsor, altii asemenea), el va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere urmatoare, sanctiunea aplicata oficialului va fi stabilita prin dublarea sanctiunii aplicata anterior, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara", se arata in comunicatul citat.

Sanctiunile financiare au crescut de la 100.000 de lei pana la sume de peste 300.000 de lei. Totodata, vor fi aspru pedepsite si declaratiile fara dovezi privitoare la corectitudinea jocurilor, arbitraje si plata unor sume de bani pentru stimularea altor echipe.

"Se sanctioneaza la prima abatere cu masura suspendarii de la 8 la 16 jocuri pentru jucatori sau antrenori si de la 6 la 12 luni pentru oficiali si penalitate sportiva de 300.000 lei, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara. In caz de recidiva, persoana care face astfel de declaratii va fi declarata persona non grata", mai precizeaza site-ul FRF.

Comitetul Executiv a mai stabilit ca procedura de solutionare a litigiilor sa fie modificata, in sensul rezolvarii cu celeritate a cauzelor. Termenul de solutionare a unei cauze, in conformitate cu noua procedura, este de maximum 30 de zile.

×
Subiecte în articol: amenzi liga 1 frf fotbal intern depunctare