x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a modificat regulamentul de licenţiere! Cluburile se vor putea adresa la TAS

FRF a modificat regulamentul de licenţiere! Cluburile se vor putea adresa la TAS

23 Iun 2011   •   09:22
FRF a modificat regulamentul de licenţiere! Cluburile se vor putea adresa la TAS

Comitetul de Urgenta al FRF a modificat Regulamentul national de licentiere a cluburilor, mentionand la articolul 6 ca licentierea nu intra sub jurisdictia instantelor de drept comun, dar ca deciziile Comisiei de Apel pot fi atacate doar la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Conform unui comunicat publicat, joi, pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal, termenul pentru contestarea deciziilor la TAS este de 21 de zile de la comunicare.

"Avand in vedere Hotararea Comitetului Executiv din data de 20.06.2011 cu privire la modificarea si completarea Regulamentului national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, in conformitate cu dispozitiile art. 36 din Statutul Federatiei Romane de Fotbal, Comitetul de urgenta compus din Sandu Mircea - presedinte FRF, Dragomir Dumitru - prim-vicepresedinte FRF, Octavian Goga – vicepresedinte FRF, dispune modificarea si completarea art. 6, alin. 3 si 6 din Regulamentul national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, editia 2010, alineatele mentionate urmand a avea urmatorul text:

«3. Comisia de Apel, formata din 5 membri, solutioneaza apelurile inaintate in scris si ia o decizie definitiva si executorie pe plan intern in ceea ce priveste acordarea licentei. Hotararea Comisiei de apel poate fi atacata la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne in termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea actiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspenda executarea Hotararii Comisiei de Apel.

6. Sistemul national de licentiere a cluburilor nu intra sub jurisdictia instantelor de drept comun, Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne fiind singurul organism competent a solutiona recursurile formulate impotriva hotararilor Comisiei de Apel»", se mentioneaza pe site-ul citat.

De asemenea, Comitetul de Urgenta a adus modificari si Regulamentului de procedura al Comisiilor de licentiere in cadrul articolului 24, alineatele 2 si 3, care au urmatoarea formulare:

"2. Decizia Comisiei de Apel a sistemului national de licentiere este definitiva si executorie pe plan intern.

3. Decizia pronuntata de Comisia de Apel va putea fi atacata la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne in termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea actiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspenda executarea Hotararii Comisiei de Apel".

Dispozitiile Comitetului de Urgenta al FRF intra in vigoare incepand cu data prezentei hotarari.

Vicecampioana FC Timisoara nu a primit licenta pentru a evolua in sezonul 2011/2012 al primului esalon fotbalistic, in aceeasi situatie fiind si gruparea Gloria Bistrita (locul 14 in Liga 1), dar si FC Bihor, care a obtinut pe teren promovarea din Liga 2. Cele trei formatii nu au primit licenta dupa ce directorul de licentiere al FRF, Viorel Duru, a facut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licentei Cluburilor.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu noua voturi pentru, doua abtineri si doua impotriva, la capitolul diverse al sedintei de luni, propunerea presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licentiere sa nu mai fie luat in considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua in Liga 1. Astfel FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor, echipe care nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut sa joace in primul esalon.

Insa presedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat aceasta hotarare, considerand ca membrii Comitetului Executiv nu au atributii in acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permitand echipelor care nu au obtinut licenta pentru sezonul 2011/2012 sa se adrese TAS, insa federatia nu preciza faptul ca FC Timisoara si Gloria Bistrita ar fi ramas in Liga 1.

×
Subiecte în articol: frf fotbal intern