x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gabriel Torje, la retururi

Gabriel Torje, la retururi

de Mihai Igirosanu    |    27 Dec 2011   •   21:00
Gabriel Torje, la retururi

In termeni ziaristici, retur nu inseamna faza a doua a vreunui sezon, ci cantitatea de gazete care nu au fost vandute. Termenul ar putea fi implementat cu succes in fotbalul romanesc, mai ales atunci cand vine vorba despre "vedetele" din Liga 1 exportate, e drept, din ce in ce mai rar, prin campionatele mai rasarite.

Pentru a nu va plictisi, nu vom face o trecere in revista a fotbalistilor romani vanduti in strainatate, prezentati drept viitoare staruri, dar care curata bancile de rezerve sau, mai rau, scaunele din tribune, pentru ca sa sfarseasca imprumutati prin esaloane secunde. De obicei, jucatorii se intorc prin Romania, acolo unde televiziunile si presa scrisa comit eroarea de a-i trata ca pe niste staruri. De fapt, ei sunt doar niste rebuturi, care au incercat sa castige cativa bani la un nivel superior, dar care se intorc resemnati si constienti ca pot sa castige bani doar de la fraierii care se numesc patroni ai cluburilor din Liga 1.

Pe scurt, ultimul exemplu este Torje, plecat de la Dinamo la Udinese. Dupa ce a fost tinut rezerva in majoritatea meciului, iar in cele in care a evoluat nu s-a remarcat decat printr-un efort inutil, Torje a fost etichetat deja de gruparea friulana. Din pacate, ca un transfer ratat. In consecinta, Udinese cauta deja sa-l imprumute pe "Messi de Romania". Simtind "marea lovitura", Dinamo bate la toate usile pentru a-i convinge pe italieni sa-l imprumute in "Stefan cel Mare". Totul face parte din "strategia" de viitor, din scenariul pentru "new Dinamo", din toata ieftinatura care se numeste fotbal romanesc.

"Jucatorul anului", un nou export esuat
Soarta celui desemnat drept fotbalistul roman al anului, Torje, parea sa fie inca pecetluita inca din luna noiembrie. Cotidianul friulan Il Fiuli scria in urma cu o luna ca "Torje va fi client fidel al bancii de rezerve incepand cu ianuarie 2012, atunci cand Udinese il va readuce pe Fabio Quagliarella de la Juvents". Aceasta este solutia pe care antrenorul Francesco Guidolin a gasit-o pentru acoperirea postului pentru care fusese transferat Torje. "Udinese are sansa istorica de a castiga titlul anul acesta. E pe primul loc, la egalitate de puncte cu Lazio, si se bazeaza in atac doar pe golgeterul Di Natale", mai noteaza sursa citata.

×
Subiecte în articol: gabriel torje torje udinese