x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gazul arde tot în Europa!

Gazul arde tot în Europa!

de Dragos Stoica    |    04 Aug 2011   •   21:00
Gazul arde tot în Europa!

Meci de infarct aseara la Medias, dar terminat cu o performanta incredibila pentru o echipa care nici nu visa in urma cu doua luni sa evolueze in cupele europene! Dupa un tur de incalzire cu finlandezii de la KuPS, ardelenii au eliminat aseara puternica formatie germana FSV Mainz 05, nimeni alta decat ocupanta locului 5 in ultima editie a Bundesligii, cu scorul de 5-4 dupa penalty-uri (0-1, 1-1, 1-1).

Dupa un surprinzator 1-1 in tur, la capatul unei partide pe care germanii au dominat-o categoric si in care portarul Plesca a fost cel mai bun om al trupei lui Pustai, tehnicianul Gazului nu avansa decat 20% sanse de succes in meciul de la Medias. Reusita lui Risse din minutul 31 parea sa-i dea dreptate scepticului antrenor, dar dupa pauza a venit egalarea reusita de Bawab ('61), acelasi atacant iordanian care marcase si in meciul tur.

Pana la terminarea timpului regulamentar, la rampa a iesit de nenumarate ori acelasi Plesca, care a scos tot, pentru ca la loviturile de departajare sa devina eroul orasului, alaturi de decisivul Bawab, care a transformat ultimul penalty cu mult sange rece.
La loviturile de departajare au marcat Fl. Lazar, Buzean, C. Petre si Bawab (Gaz Metan), Polanski, Sliskovici si Risse (Mainz), ratand Litu, respectiv Allagui si Soto.

"Am reusit ceea ce nimeni nu credea. Sunt bucuros ca i-am facut pe jucatori sa inteleaga ca cei de la Mainz nu ne sunt superiori. Asta inseamna sa fim un grup. Si la meciul cu Dinamo am acceptat lupta, si acum, la pauza, au fost doua schimbari care au vizat atacul. Suntem o echipa mica, cu un lot restrans, cu un buget de 16-17 ori mai mic decat Mainz, dar in seara asta suntem fericiti. Urmeaza o tragere la sorti si suntem in cartea de istorie a orasului", a spus Cristi Pustai.

Echipele:
GAZ METAN: Plesca – Trtovac ('82 Al. Muntean), Fl. Lazar, Akaki, Markovici ('46 C. Petre) - Cr. Todea, Hoban - D. Roman ('46 Litu), Breeveld, Buzean – Bawab. Antrenor: Cristi Pustai.
FSV MAINZ 05: Wetklo - Bungert, Svenson, Noveski, Pospech ('91 Sliskovici) - Baumgardlinger, Sotto - Risse, Ivanschitz ('62 Caligiuri), Polanski – Ujah ('54 Allagui). Antrenor: Thomas Tuchel.
Arbitri: Tamás Bognar - Oszkar Lemon, Peter Berettyán (toti din Ungaria)

×
Subiecte în articol: europa league gaz metan mediaş