x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ghid pentru finală.

Ghid pentru finală.

de Istvan Deak    |    19 Mai 2011   •   21:00
Ghid pentru finală.

In octombrie 2010, Brasovul a cas­ti­gat dreptul de organizare a finalei Cupei Romaniei in detrimentul unor orase precum Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Craiova, prezentand un do­sar plin de promisiuni. Pe filiera Lu­pescu – Lucescu – Scripcaru – Necu­laie dosarul Brasovului a fost acceptat la pas, insa nimeni nu s-a gandit daca sunt indeplinite conditiile de securitate pentru un eventual Steaua – Dinamo. Principala promisiune facuta de autoritatile locale si de conducerea clubului FC Brasov a fost montarea pe schela metalica a peluzei, care a fost daramata in urma cu patru ani, pentru a asigura pre­zen­ta celor doua galerii in peluze di­ferite. Cu cinci zile inainte de finala, nu se intrevede nici o miscare la stadion, FRF renuntand demult la acest aspect din dosar.

Astfel, stadionul Tineretului, cu o capacitate de doar 8.500 de locuri, va fi cea mai mica arena care a gazduit un act final al Cupei in ultimii 20 de ani. Din acest motiv, aceasta finala va consfinti si cel mai mic numar de bilete alocat suporterilor neutri la o finala de cupa: 1.700, desi cererea este de peste 15.000!
Din ratiuni de securitate s-au alocat aproape 1.000 de scaune goale pentru un sector tampon intre cele doua galerii, insa este inevitabila intalnirea celor doua grupuri inaintea meciului. Intrarile in arena sunt la o distanta de 50 de metri, iar strazile care converg spre stadion vor fi comune pentru ambele grupuri. Iata cinci sfaturi pentru suporterii care vor veni din tara pentru finala.

Veniti din timp!
Zona in care se afla Stadionul Tineretului din Brasov nu dispune de multe locuri de parcare, astfel ca va trebui sa va cautati unul din timp, care sa va si permita sa parasiti zona dupa terminarea partidei. Pentru fanii care vor procura bilet la tribuna a 2-a, intrarea se va efectua doar pe o poarta cu doi turnicheti, direct din strada. In conditiile in care stadionul va fi plin, cei 3.000 de suporteri care vor intra pe acolo risca sa piarda minute bune din meci, daca nu vor ajunge din timp la stadion.

Atentie la scaune!
Spectatorii de la tribuna 1 ar trebui sa se uite atent inainte sa se aseze, fiindca majoritatea scau­ne­lor sunt deteriorate si riscati sa va uda­ti, mur­dariti sau chiar sa va rupeti hai­nele.

Nu veniti cu seminte!
Stadionul Tineretului surprinde prin aspectul de potcoava, dar si prin mesajul de intampinare de la fiecare intrare: 'Accesul si consumul de seminte strict interzise'. Iar oamenii nu glumesc, ba chiar va vor promite ca la final va veti recupera 'arsena­lul'. Motivul e unul simplu: clubul nu plateste in plus pentru curatenia din stadion si incearca astfel sa faca economii.

Nu gasiti locul de pe bilet, nu exista!
In cazul in care ati venit din timp si sunteti in cautarea locului scris pe bilet, s-ar putea sa aveti surpriza neplacuta sa nu il gasiti, fiindca acesta nu exista. Sunt mai multe randuri lipsa la tribuna a II-a, unde nu sunt montate scaune, dar se vand bilete fara probleme in acea zona. Daca o sa incercati sa gasiti un steward care sa va ajute, riscati sa pierdeti timpul si locul de pe trepte.

Ochii pe firma de paza!
Putine au fost meciurile in care membrii galeriei brasovene au scapat neagresati de agentii firmei de paza. Acestia cauta permanent scandalul si nu vor ezita sa agreseze oameni nevinovati. La Judecatoria Brasov se afla deja o sumedenie de plangeri depuse de suporteri impotriva agentilor de la firma de paza, acuzati de agresiune si de deteriorare de bunuri personale.

×
Subiecte în articol: fotbal intern