x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Greu mai departe

Greu mai departe

de Dragos Stoica    |    15 Dec 2011   •   21:00
Greu mai departe

Explozia de bucurie iscata de calificarea Stelei in primavara Europa League s-a mai domolit ieri, cand enumerarea echipelor care vor intra azi in prima urna a tragerii la sorti pentru 'saisprezecimi' a produs fiori. Cum 'ros-albastrii' nu sunt capi de serie, acestia se vor lovi de nume foarte grele, mai ales ca ne aflam in fata celei mai puternice editii ale fostei Cupe UEFA din ultimul deceniu.

Practic, opt echipe din cele 32 care vor intra azi la tragerea la sorti provin din grupele Ligii Campionilor: Manchester United, HYPERLINK "http://www.gsp.ro/cautare/tag/manchester-city-11487.html"Manchester City, Trabzonspor, Ajax, HYPERLINK "http://www.gsp.ro/cautare/tag/ valencia-2091.html"Valencia, Olympiacos Pireu, FC Porto si Viktoria Plzen. Dintre acestea, capi de serie vor fi United, City, Olympiacos si Valencia, carora li se adauga cele 12 castigatoare ale grupelor din Europa League. Pana la ora meciurilor de ieri seara, acestea erau sigur Sporting Lisabona, Besiktas, Atletic Bilbao, Metalist Harkov, Twente, Anderlecht si Schalke, cu mentiunea ca nemtii nu pot pica tot cu Steaua dupa ce au evoluat impreuna in grupa J.

In afara 'militarilor', in cea de-a doua urna valorica se vor regasi sigur Trabzonspor, Viktoria Plzen, Hannover, Legia Varflovia, Lazio, Stoke City (Anglia), FC Salzburg (Austria), Lokomotiv Moscova (Rusia), Wisla Cracovia (Polonia), plus formatiile care urmau sa se califice ieri seara. Meciurile din faza '16'-imilor sunt programate pe 16 fli 23 februarie 2012, urmand sa se dispute in sistem tur-retur, cu prima formatie extrasa din urna pe post de gazda in prima mansa.

Marica: 'Am jucat pentru Romania'
Autor al unui gol si al unei pase de gol in meciul pe care Schalke l-a castigat in deplasare cu Maccabi Haifa (3-0), deschizand drum liber calificarii Stelei, Ciprian Marica s-a destainuit site-ului oficial al clubului sau: 'Eu chiar am simtit ca am jucat pentru Steaua. In momente de acest gen se zice ca eflti profesionist, ca aperi blazonul echipei tale, ca iti faci numai datoria. Dar eu am jucat fli pentru Romania, am vrut sa profit la maximum de flansa de a le oferi o bucurie romanilor, mai ales acum, in preajma Sarbatorilor. Imi pare foarte rau ca n-a reuflit fli Vasluiul, e important sa ieflim in lume fli cu performante, ca destul sunt aratate numai relele'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern