x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Joaca de-a retrogradarea.

Joaca de-a retrogradarea.

de Mihai Igirosanu    |    20 Iun 2011   •   21:00
Joaca de-a retrogradarea.

In urma unui vot, Comitetul Executiv al FRF a stabilit ieri ca FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor, echipe care nu au primit licenta pentru primul esalon, vor evolua in Liga I si in sezonul viitor. De fapt, cele trei cluburi raman fara licenta, dar se pare ca vor evolua in continuare pe prima scena in baza unor invitatii.

'S-a votat in Comitetul Executiv ca FC Ti­misoara, Gloria Bistrita si FC Bihor sa joace in sezonul viitor in Liga I. Dumitru Dragomir a propus la rubrica diverse sa se voteze, pentru ca in urmatorii trei ani sa nu se mai tina cont de manualul de licentiere si pentru ramanerea in Liga I a echipelor FC Timisoara si Gloria Bistrita. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, 2 abtineri si 2 impotriva. Eu si domnul Ma­rius Stan am fost impotriva', a declarat unul dintre membrii Comitetului Executiv, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Dumitru Costin.

Totusi, decizia nu este inca batuta in cuie, iar o decizie finala va fi luata la TAS. Presedintele forului de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu nu a fost de acord cu votul, considerand ca doar procesul de licentiere ar trebui luat in calcul, parasind sala, acolo unde a revenit abia la finalul sedintei. Dumitru Costin si Marius Stan vor contesta in instanta decizia de ieri a Comitetului Executiv.

Out din Europa
Aproape in paralel cu Comitetul Executiv al FRF, directorul Co­mi­siei de Licentiere, Viorel Duru, ala­turi de reprezentantul Comi­siei de Licentiere de la UEFA, ita­lianul Andrea Traverso, au sustinut o conferinta de presa care a durat aproximativ o ora. Traverso a sub­li­niat ca UEFA e multumita de mo­­dul in care opereaza comisia din cadrul FRF si a fost clar in pri­vinta sanselor Timisoarei de a juca in acest sezon de cupe euro­pene: 'Nu mai este nici o sansa ca Ti­mi­soara sa joace in Europa, decizia nu poate fi schimbata'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern