x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Modelul Gigi Becali, copiat în Banat

Modelul Gigi Becali, copiat în Banat

de Mihai Igirosanu    |    05 Dec 2010   •   21:52
Modelul Gigi Becali, copiat în Banat
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images/

141212-intactimagesgazetasporturilor-lv-7806.jpgRemiza de la Bistriţa, înregistrată după ce echipa lui Cosmin Contra a condus cu 2-0 şi 3-1, i-a provocat o nouă reacţie de tip Gigi Becali patronului Timişoarei, Marian Iancu. Imediat după meci, liderul grupării bănăţene a intrat în direct la toate televiziunile, lansând un potop de critici la adresa staff-ului tehnic, conducătorilor şi jucătorilor. Auzind declaraţiile patronului, Cosmin Contra a replicat. “De luni poate să vină el să antreneze, ne despărţim. Dacă este adevărat că m-a trimis să învăţ fotbal, să vină dânsul să facă antrenamente, pentru că este la modă în fotbal să fii patron-antrenor. Probabil că mai am multe de învăţat în fotbal. Dacă nu are încredere în această echipă, dacă m-a atacat după un meci în care echipa a avut o imagine bună, înseamnă că nu mă cunoaşte deloc, nu are rost să continuăm împreună. Nu sunt omul care să înghită acuzaţii”.

Dar Marian Iancu nu s-a oprit aici. A mai ţinut să se exprime şi prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Fără a transmite direct, patronul a lăsat de înţeles că viitorul cuplu de pe banca tehnică va fi Valentin Velcea – Dan Alexa. “Faptul că dl Contra m-a certat public în mai multe rânduri, în condiţiile în care şi-a lăudat jucătorii, de multe ori gratuit, este o temă de meditaţie şi analiză pentru el şi pentru alţii, în perspectiva carierei lui viitoare. În condiţiile în care va înţelege că a greşit când a făcut acele declaraţii, voi analiza suportul alb-violet pe care-l mai are, voi discuta cu autorităţile locale, iar în funcţie de acest lucru voi lua o hotărâre. Consider important să le transmit lui Dan Alexa şi Valentin Velcea că în viziunea mea ei fac parte din viitorul acestui club ca antrenori principali”.

 

Perspective sumbre

Atmosfera deteriorată de la echipă şi declaraţiile patronului Marian Iancu par să conducă în această săptămână şi la retragerea sprijinului din partea Primăriei şi a Consiliului Local. Conform unor surse, într-o şedinţă care va avea loc vineri, autorităţile locale ar putea decide retragerea sprijinului financiar pentru echipa de fotbal. Suporterii sunt total nemulţumiţi şi pregătesc mişcări de protest. În plus, cu excepţia a doi sau trei jucători, restul sunt neplătiţi de foarte mult timp, restanţele oscilând între două şi patru luni. În aceeaşi situaţie se află şi staff-ul tehnic. Alte surse susţin că Iancu a provocat scandalul pentru a trece în plan secund marile datorii către jucători. Antrenorul dorit de Marian Iancu, Duşan Uhrin jr, a spus ieri pentru site-ul violamania: “Eu sunt un om sincer şi nu mă ascund. Am discutat cu Daniel Stanciu, dar aş prefera ca dialogul să rămână între noi. Eu ştiu că Daniel este acum managerul lui Poli, dar aştept un telefon de la Iancu”.

×
Subiecte în articol: fotbal intern