x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Patronii vs Crăciunescu

Patronii vs Crăciunescu

de Mihai Igirosanu    |    26 Dec 2011   •   21:00
Patronii vs Crăciunescu

Prestatiile absolut penibile ale arbitrilor din prima parte a campionatului continua sa provoace reactiile oamenilor importanti din fotbalul romanesc. Noul scandal din fotbalul romanesc are ca principal subiect lupta dintre mai multi patroni din Liga 1 si presedintele CCA, Ion Cra­ciu­nescu. Alarmati de greselile arbitrilor, dar si speriati de influenta pe care unele cluburi o au asupra 'ca­valerilor fluierului', conducatorii fac mari presiuni pentru aducerea din retur a brigazilor straine. Intentia lor este sustinuta si de Giovani Becali: 'Ion ar trebui sa accepte. Daca pre­sedintii vor straini, sa aduca straini. Vede ca astia de aici sunt talhari, cu T mare, asa ca la meciurile importante este mai bine sa cheme brigazi de «afara»', a afirmat fostul impresar la GSP TV.

Mai mult, chiar presedintele LPF, Dumitru Dragomir, il ataca pe Craciunescu si sprijina ideea. 'Daca vrea sa-si salveze postul, atunci sa faca asa cum isi doresc presedintii din Liga 1.' Numai ca aducerea brigazilor straine nu convine deloc Comisiei Centrale a Arbitrilor, care ar urma sa piarda o finantare de la UEFA.
In acest an, FRF si CCA au semnat Conventia pentru Arbitraj, care aduce in Romania aproape 600.000 de euro, suma destinata promovarii si sustinerii arbitrilor autohtoni. Craciunescu si CCA nu vor sa dea curs solicitarilor patronilor si pentru ca eventuala aducere a arbitrilor straini ar ruina efectiv imaginea in Europa a 'centralilor' si asistentilor romani.

Despre Borcea, ironii si dezvaluiri
Apropiat de Dinamo in ultimii ani, Giovani Becali a vorbit despre situatia transferurilor pe care clubul din 'Stefan cel Mare' nu prea le reuseste. 'Ros-albii' nu au facut, momentan, nici o achizitie, dar si-au manifestat interesul pentru mai multi fotbalisti. Pe lista 'cainilor' s-a aflat si mijlocasul Brasovului, Chipciu, acontat pana la urma de Steaua. 'E greu sa iei jucatori cand stai departe de echipa. Borcea nu poate sa conduca Dinamo de la Miami. Are o boala destul de grava. Are sotie noua, este in asteptarea unui copil si cu problemele medicale pe care le are nu poate sa conduca Dinamo de acolo'.

×
Subiecte în articol: arbitri cca fotbal intern