x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "Piţi" a luat potul la ultima mână

"Piţi" a luat potul la ultima mână

de Dragos Stoica    |    30 Aug 2010   •   00:00
"Piţi" a luat potul la ultima mână
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Craiova a învins Sportul la limită, cu un gol marcat la ultima fază a prelungirilor.



Peste 20.000 de olteni au venit sâm­bătă seară pe fostul "Central" să vadă minunea cu ochii lor. Piţurcă din nou antrenor la Universitatea, ca în urmă cu 15 ani, pe când oltenii au contat ultima dată cu adevărat în lupta pentru câştigarea campionatului.

Aflată într-o situaţie aproape disperată, cu doar trei puncte în cinci etape, Craiova a început totuşi greu. Cele două zile de antrenament pe mâna noului tehnician n-au avut darul de a risipi complet tracul unei formaţii care se credea stigmatizată de ghinion, aşa că primul şut periculos la poarta bucureştenilor a venit de abia în minutul 40, prin Wobay. În repriza secundă, formula ultraofensivă aliniată de "Piţi", cu fiul Alex şi Mihai Costea susţinuţi din spate de Dina şi acelaşi Wobay, a mers mai bine, dar tot fără gol, deşi ratările au curs la poarta lui Niculescu.

In­spir­a­­ţia şi norocul i-au surâs însă din nou tehnicianului născut parcă sub zodia acestor semne: la ultima fază din prelungiri, Firţulescu a centrat perfect în careul de şase metri, de unde nou-introdusul Stoianof a aruncat "Ion Oblemenco" în aer, marcând un gol teribil de important pentru olteni. "Chiar dacă am venit de trei zile, băieţii au înţeles ce vrem de la ei. Am avut în faţă o echipă care a câş­tigat cu 3-0 în faţa campioanei CFR Cluj, iar azi nu a avut nici un şut pe poartă", a declarat după meci Eugen Neagoe.


Transferuri-şoc
Universitatea este pe punctul să dea o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor, oltenii negociind după meciul de sâmbătă cu Vasile Şiman, patronul Sportului Studenţesc, pentru aducerea la Cra­iova a lui Dacian Varga, Tibi Bălan şi Costin Curelea. "Este posibil să mai transferăm doi-trei jucători, dar numele lor sunt cunoscute doar de Victor Piţurcă şi de mine. N-are rost să vorbim înainte, că poate nu se mai rea­lizează nimic", a spus după me­ciul cu Sportul principalul colaborator al lui "Piţi", Eugen Neagoe.
Totodată, la Craiova urmează să revină Dorel Stoica, el discutând deja de mai multe ori cu mana­gerul general al oltenilor o ase­me­nea posibilitate. Toate transferurile ar trebui înregistrate însă cel târziu până în seara zilei de astăzi, când este data-limită pentru legitimări.

×
Subiecte în articol: liga 1