x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă s-a întors.

Piţurcă s-a întors.

de Dragos Stoica    |    14 Iun 2011   •   21:00
Piţurcă s-a întors.

Echipa nationala are din nou antrenor, dupa ce ieri Victor Piturca a recunoscut la iesirea din sediul FRF ca s-a pus de acord in linii mari cu Mircea Sandu privind un nou contract pe banca tricolorilor. Doua intalniri i-au fost de ajuns 'Nasului' pentru a-l convinge pe Piti sa revina la lot, dupa ce acestia s-au vazut mai intai luni seara in oras, apoi din nou ieri la pranz, la Casa Fotbalului. 'Nu-mi place sa dau declaratii pe strada, dar acum este o situatie speciala, si de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea sa accept revenirea la echipa nationala. Am ajuns la un acord de principiu cu Mircea Sandu, dar nu cred ca mai poate interveni ceva', a spus ieri Piturca, care va fi reinvestit oficial astazi, intr-o conferinta de presa.

Stefan Iovan nu va mai face parte din viitorul staff al echipei nationale, dupa ce s-a aflat langa tricolori in ultimii cinci ani, mai intai ca principal 'colaborator' al lui Piturca, apoi ca 'secund' al lui Razvan Lucescu. Cel mai probabil, schema bancii tehnice va fi identica insa cu cea a Universitatii Craiova din toamna anului trecut, cu Eugen Neagoe pe post de 'secund' si Gabriel Boldici antrenor de portari. Noul selectioner intentioneaza sa poarte si o discutie cu Cristian Chivu, pe care sa-l induplece sa revina la prima reprezentativa.

Contract lung
Mircea Sandu i-a facut lui Victor Piturca exact aceeasi oferta pe care i-a inaintat-o si lui Gica Hagi. Noul selectioner va semna un contract cu valabilitate pe patru ani si cinci luni, mai exact cuprins intre 1 iulie 2011 si 30 noiembrie 2015. De asemenea, obiectivul a ramas neschimbat, respectiv calificarea la CE 2016. 'Ceea ce vine in plus pe parcurs este bonus', a afirmat Sandu luni dupa-amiaza. Acesta a fost argumentul hotara­tor pentru Piti, care a solicitat FRF un contract similar in 2008, fara succes insa, semnand atunci numai pe doi ani.

×
Subiecte în articol: fotbal intern