x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Poporul ţine fotbalul

Poporul ţine fotbalul

de Mihai Igirosanu    |    28 Iun 2011   •   21:00
Poporul ţine fotbalul

Presedintele LPF, Dumitru Dra­go­mir, a reusit sa-si mai castige trei ani in fruntea fotbalului romanesc dupa ce a vandut si ultimele pachete din drep­turile de televizare. Cu tot cu TVA, consortiul RCS&RDS va plati exact 101.184.000 de euro pentru drep­turile de televizare ale ur­ma­to­ri­lor trei ani.

'Nu va pot spune exact, dar campioana din sezonul trecut, Ote­lul Galati, va primi peste 3,5 mili­oane de euro din televizari', a dez­va­lu­it luni Dumitru Dragomir. In con­di­tiile in care un club precum Otelul nu in­vesteste decat maximum 2 mili­oane de euro anual, transferuri, sa­la­rii, pri­me, cantonamente sau de­pla­sari, se poate spune ca banii proveniti de la RCS&RDS sunt mai mult decat suficienti pentru mai mult de un an. Pentru sezonul care sta sa inceapa, poate doar CFR Cluj, Steaua si, eventual, Ra­pid au investit sume consi­derabile in transferuri. In rest, majoritatea clu­burilor din campionatul nostru intern fac transferuri pe bani foar­te putini sau se orienteaza catre ju­ca­tori straini liberi de contract sau im­prumutati.
In aceste conditii, e lim­pede ca ba­nii care provin de la abo­natii de cablu si care ajuta compa­nia sa-si extinda investitiile sustin, in mare masura, cluburile de fotbal din Liga 1 si putem afirma fara probleme ca 'patronii' din Liga 1 sunt mai mult creditori sau profitori.

Peste anul 2008
La licitatia din 2008, Dragomir van­duse drepturile cu 85 de mili­oane de euro plus TVA, numai ca seful Ligii spune ca acum cluburile vor primi mai multi bani, deoarece in vechiul contract cluburile nu pu­teau primi mai mult de 3,8 lei pentru un euro. De aceasta data, cluburile vor primi banii in functie de cursul BNR de la data platii. Con­form unor surse din cadrul LPF, pro­punerea RCS&RDS a fost singura concreta. De aceste pachete s-a mai aratat interesat Sport Klub, insa plata in rate pe care o propunea nu a fost acceptata.

×
Subiecte în articol: fotbal intern