x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Rapid a împlinit 90 de ani. Aproximativ 2500 de suporteri şi mai mulţi jucători au sărbătorit pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu

FC Rapid a împlinit 90 de ani. Aproximativ 2500 de suporteri şi mai mulţi jucători au sărbătorit pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu

25 Iun 2013   •   20:36
FC Rapid a împlinit 90 de ani. Aproximativ 2500 de suporteri şi mai mulţi jucători au sărbătorit pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu

Aproximativ 2.5000 de suporterii şi mai mulţi jucători rapidişti au sărbătorit, marţi, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, timp de mai multe ore, împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea clubului giuleştean, informează mediafax.ro.

La sărbătoare au fost prezenţi jucătorii Nicolae Grigore, Andrei Ciolacu, Virgil Drăghia, Alexandru Ioniţă II, Ovidiu Herea, Nicolae Vasile, omul de afaceri Nicolae Cristescu, antrenorul Marian Rada şi team-managerul Dănuţ Perjă. Fanii au aprins artificii şi făclii şi au scandat numele echipei şi al jucătorilor prezenţi.

Fotbalistul Nicolae Vasile a afirmat că va rămâne la Rapid şi în Liga a II-a, dacă va exista un plan solid pentru promovare: "Sunt 90 de ani de istorie, 90 de ani de mândrie, 90 de ani de culoare vişinie şi presimt că vor mai fi încă 90 de ani de acum încolo. Voi rămâne şi în Liga a II-a la Rapid, dacă va exista un plan solid pentru promovare. Oferta pe care o aveam de la Dinamo am refuzat-o. Unii dintre colegii mei vor să plece, alţii să rămână. Vom şti exact câţi suntem în momentul în care domnul Cristescu va prelua clubul. Dânsul este salvarea clubului. Dacă domnul Copos nu va vinde, echipa va rezista puţin, apoi va urma falimentul".

Virgil Drăghia a declarat că îşi doreşte ca Rapid să prindă şi centenarul. "Este cea mai mare sărbătoare pentru noi, Rapid a împlinit 90 de ani şi îmi doresc din tot sufletul să prindă şi centenarul. E păcat că Rapidul trece prin aceste momente dificile, dar iată că şi în aceste condiţii, suporterii sunt alături de noi şi sărbătorim împreună. Eu sunt decis, rămân la Rapid şi în Liga a II-a", a spus Drăghia.

Mijlocaşul Ovidiu Herea a subliniat că a petrecut o perioadă frumoasă la Rapid şi că echipa nu va muri niciodată: "Am petrecut o perioadă frumoasă la Rapid, sunt 6 ani în care m-am simţit ca acasă. Pentru toţi rapidiştii astăzi este o sărbătoare frumoasă. Sper să petrecem în fiecare an şi să nu se mai speculeze atât, pentru că Rapid nu o să moară niciodată. Deocamdată eu am contract cu Rapidul, îmi doresc să plec afară dacă echipa va evolua în Liga a II-a şi să revin în momentul în care Rapid se întoarce în Liga I".

Alexandru Ioniţă II a spus că astăzi a semnat prelungirea contractului pe trei ani, subliniind că "este foarte fericit": "Am fost şi anul trecut când s-au împlinit 89 de ani de la înfiinţare şi sper să sărbătoresc încă mulţi ani de acum înainte, indiferent că e vorba de Liga I, a II-a sau a V-a, eu mă bucur că sunt la Rapid. Oricum, bani nu am luat în ultimul timp, deci, noi nu jucăm pentru bani, ci pentru Rapid. Eu chiar am semnat azi prelungirea contractului pe trei ani şi sunt foarte fericit".

Team-managerul Dănuţ Perjă a afirmat că rapidiştii sunt "alături de echipă şi la bine şi la rău". "Nu ştiu cine sponsorizează această sărbătoare, ştiu doar că Liga Suporterilor Rapidişti ne-au contactat pe mine şi pe Marian Rada şi am decis să organizăm acest eveniment pe stadion. Ne bucurăm că suporterii au venit în număr mare, rapidiştii sunt alături de echipă şi la bine şi la rău. Sper că vom rămâne în Liga I, cu toate că văd că echipe precum Iaşiul, presează să rămână ei. Eu ştiu însă că regulamentul spune clar că în primul rând trebuie îndeplinit criteriul sportiv. Comitetul Executiv va hotărî, dacă se va stabili să se joace în 18 echipe, atunci Rapid şi U Cluj sunt cele mai îndreptăţite să rămână în Liga I", a declarat Perjă.

Perjă a confirmat că Alexandru Ioniţă II va rămâne la Rapid. "Lui Alexandru Ioniţă II i-a venit mintea la cap în sfârşit şi după trei notificări prin executorul judecătoresc a semnat contractul. I-am oferit acelaşi salariu ca şi prima dată şi va juca în continuare la Rapid", a precizat Perjă. 

×
Subiecte în articol: fc rapid rapid aniversare