x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Război fratricid: Steaua şi ŢSKA Sofia au relaţii strânse la toate nivelurile

Război fratricid: Steaua şi ŢSKA Sofia au relaţii strânse la toate nivelurile

de Mihai Igirosanu    |    07 Aug 2011   •   21:00
Război fratricid: Steaua şi ŢSKA Sofia au relaţii strânse la toate nivelurile

Tragerea la sorti pentru play-off-ul Europa League a asezat fata in fata doua cluburi intre care exista relatii stranse de prietenie, atat la nivel de patroni, cat si intre gruparile de suporteri, Steaua si TSKA Sofia. Cele doua se vor intalni pe 18 si 25 august, primul meci, considerat pe terenul Stelei, urmand a se disputa pe stadionul celor de la CFR Cluj.

Prin intermediul varului sau, Giovani Becali, patronul ros-albastrilor, Gigi, se afla si el in relatii foarte bune cu oamenii care conduc TSKA Sofia, Dimitar Borisov si Ivo Ivanov, cei patru colaborand ultima oara in luna iunie, atunci cand Giovani a intermediat transferul atacantului Bistritei, Junior Moraes, la gruparea de peste Dunare. Moraes a semnat un contract pe trei ani si, in ciuda faptului ca toata lumea banuia ca mutarea a fost facuta doar pentru a fenta vigilenta lui Jean Padureanu, iar jucatorul va semna cu Steaua imediat ce va fi declarat liber de TAS, brazilianul este foarte aproape sa intalneasca echipa lui Rony Levy, dar ca adversar.

Tot in virtutea relatiilor bune cu familia Becali, cei de la TSKA l-au transferat in aceasta vara si pe Ianis Zicu de la Poli Timisoara. Mai mult, in lotul Stelei se afla acum unul dintre jucatorii cei mai titrati din ultima perioada ai bulgarilor, stoperul Valentin Iliev.
"Eram 99% convins ca soarta ma va aduce sa joc impotriva clubului meu favorit din Bulgaria si la care tin foarte mult. TSKA mi-a deschis o usa, acolo am inceput fotbalul mare, dar sunt jucator profesionist si imi voi face datoria pentru clubul la care activez", a declarat Iliev.

In fine, galeriile celor de la Steaua si TSKA Sofia sunt infratite, bulgarii venind de multe ori in Ghencea, alaturi de ros-albastri, iar stelistii mergand la Sofia pentru derby-urile din tara vecina. Numai ca unul dintre patronii lui TSKA, Ivo Ivanov, ameninta deja: "Suntem peste Steaua la orice capitol, de la echipa, antrenor, jucatori, patroni pana la suporteri. Avem sansa sa devenim prima echipa din Bulgaria care ajunge de trei ori consecutiv in grupele Europa League si vom face ca acest lucru sa se intample. Stim istoria Stelei, dar acum ea nu mai conteaza, n-avem cum sa nu castigam".

×
Subiecte în articol: steaua bucuresti europa league