x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Recitalul fluierelor strâmbe

Recitalul fluierelor strâmbe

de Mihai Igirosanu    |    12 Sep 2011   •   21:00
Recitalul fluierelor strâmbe

Ultima etapa disputata in Liga 1 a stat sub semnul unor erori penibile ale arbitrilor de centru. 'Recitalul' cavalerilor fluierului a inceput sambata dupa-amiaza, in Regie, la meciul Rapid – FC Brasov (incheiat 1-1). Centralul Ovidiu Hategan si-a inceput seria erorilor in repriza secunda, atunci cand rapidistul Surdu l-a faultat clar in careu pe atacantul brasovenilor, Kanu, dar penalty-ul cuvenit n-a fost acordat. Putin mai tarziu, fundasul portughez al oaspetilor, Bruno Madeira, a avut o intrare criminala asupra mijlocasului Rapidului, Deac, dar a scapat doar cu un cartonas galben in locul unei logice eliminari.

Printr-un comunicat remis duminica, conducerea Rapidului i-a cerut presedintelui CCA, Vasile Avram, sa-l sanctioneze pe Hategan, dar forul respectiv inca nu a reactionat. In seara aceleiasi zile, la Medias, a venit randul lui Alexandru Tudor sa se faca de ras in partida Gaz Metan – Steaua (3-0). In repriza secunda, la scorul de 1-0 pentru medieseni, mijlocasul acestora, Hoban, a comis un hent clar in preaj­ma careului stelist, Tudor a lasat jocul sa continue, desi toti jucatorii se oprisera, asteptand decizia logica, aceasta nu a venit, iar trupa lui Pustai a marcat pentru 2-0, profitand de uluiala stelistilor. In fine, cel mai asteptat duel al rundei, cel de duminica seara, FC Vaslui – Dinamo (3-1), a fost si el facut praf de centralul Robert Dumitru.

In chiar mi­nutul 3, stoperul moldovenilor, Farkas, in postura de ultim aparator, l-a faultat clar in careu pe atacantul 'cainilor', Marius Niculae. Numai ca, in loc sa acorde penalty pentru Dinamo si cartonas rosu pentru Farkas, arbitrul a lasat jocul sa mearga, desi se afla foarte bine plasat. In minutul 50, play-maker-ul Vasluiului, Sanmartean, a fost sece­rat evident in careul dinamovist de catre Musat, insa nici de aceasta data centralul Robert Dumitru n-a reactionat in nici un fel.

Porumboiu, ironic
Finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a recunoscut ca Dinamo a avut un penalty neacordat in minutul 3, dar a tinut sa-i si raspunda presedintelui executiv al 'cainilor', Cristian Borcea, care l-a atacat dur chiar in pauza meciului. 'Eu n-am facut nici o nenorocire. Pe Cristi il las in pace, este in luna de miere si poate sa spuna ce vrea, chiar si aberatii. In plus, sa nu se uite cum am pierdut titlul pe finalul sezonului trecut. Ce sa fac eu? Sa le pun lanturi la picioare lui Sanmartean, Wesley si Adailton? E diferenta mare ca echipe, ca valoare... Din tribuna mi s-a parut penalty la Dinamo, dar si noi am avut unul, in repriza a doua. Noi am avut niste jucatori care au stralucit in acest meci.'

×
Subiecte în articol: fotbal intern