x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Revine coşmarul McClaren?

Revine coşmarul McClaren?

de Mihai Igirosanu    |    03 Ian 2012   •   21:00
Revine coşmarul McClaren?

Returul semifinalei de Cupa UEFA, din 2006, de la Middlesbrough, va ramane cel mai urat vis al stelistilor din ultimul deceniu de confruntari europene. Dupa 1-0 la Bucuresti si dupa ce conduceau cu 2-0 in Anglia, 'ros-albastrii' au pierdut cu 4-2 in fata lui Middlesbrough.

Dupa aproa­pe sase ani, in februarie, Steaua s-ar putea confrunta din nou cu an­tre­norul care se afla atunci pe banca echi­­pei britanice, Steve McClaren. Acesta ar putea reveni la Twente Enschede, adversara din 2006 a stelistilor, cu care a castigat in 2010 titlul de campion al Olandei. McClaren a fost demis in aceste zile de la carma celor de la Nottingham Forrest, echipa din liga a doua engleza, fiind liber de contract. Conform tabloidului britanic The Sun, McClaren are flanse mari sa-l inlocuiasca pe Co Adriaanse la conducerea formatiei pe care Steaua o va intalni in 16-imile Europa League, pe 16 fli pe 23 februarie.

Twente se afla acum pe locul 3 in campionatul Olandei, dar Adriaanse ar fi demis deoarece ar avea o relatie precara cu cativa dintre jucatorii de baza ai echipei. Cu mai bine de o luna inaintea confruntarii cu Twente, antre­no­rul Stelei, Ilie Stan, pare mult prea optimist decat ar trebui. 'Nu va fi usor, dar este normal sa fim favoriti. Trebuie sa aducem echipa pana la meciul cu Twente la un nivel bun. Va fi un stadion plin si poate vor veni mai multi suporteri decat la meciul cu Larnaca. Sper sa nu-i dezamagim', a spus Stan la Dolce Sport, uitand ca Twente a eliminat-o lejer pe FC Vaslui din preliminariile Ligii Campionilor si ca a fost o prezenta constanta in ultimii ani in grupele celei mai importante competitii europene a cluburilor.

Dan Petrescu, adversar amical al Stelei
Steaua pregateste 'dubla' cu Twente in doua cantonamente. Primul dintre ele va fi in tara la munte, cel mai probabil la Poiana Brasov, acolo unde an­tre­norii vor pune accentul pe pregatirea fizica a jucatorilor. Cel de-al doilea se va desfasura in Antalya, unde 'ros-albastrii' vor intalni in meciuri amicale formatiile Levski Sofia, Legia Varsovia, Dinamo Minsk, Kuban Kras­no­dar, echipa antrenata de Dan Petrescu, dar si pe ungurii de la Debrecen. Totusi, contra lui Twente, Steaua va pleca din start cu handicap, olandezii urmand sa dispute trei etape de campionat inaintea turului de la Bucuresti.

×
Subiecte în articol: fotbal intern