x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rezistă Crăciunescu?

Rezistă Crăciunescu?

de Mihai Igirosanu    |    11 Ian 2012   •   21:00
Rezistă Crăciunescu?

Noul sezon fotbalistic intern s-ar putea sa nu-l mai regaseasca in fruntea CCA pe actualul presedinte, Ion Craciunescu. Intrat inca de la sfarsitul anului trecut intr-un razboi de gherila cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, dar si cu cativa patroni influenti din Liga 1, fostul mare arbitru FIFA pare deja invins. Vointa conducatorilor de cluburi, aceea de a aduce brigazi de arbitri straini la unele meciuri importante, este tot mai aproape de a se oficializa.

Si asta in ciuda opozitiei vehemente a presedintelui CCA, ingrozit de faptul ca arbitri si forul pe care il conduce ar pierde o importanta suma de bani prin nedelegarea exclusiva a arbitrilor romani. Liga Profesionista de Fotbal a convocat o Adunare Gene­rala Extraordinara pentru a discuta oficial aducerea arbitrilor straini la unele partide din retur. Din cate se stia pana ieri, intalnirea dintre conducatorii de club va avea loc luni, 16 ianuarie, la sediul LPF. Alarmati de erorile dese si grave care au abundat in prima parte a sezonului, patronii au solicitat grabirea sedintei care sa ratifice decizia pe care o asteapta cu totii.

In aceste conditii, daca hotararea LPF va ratificata si de Comitetul Executiv al FRF, presedintele CCA, Ion Craciunescu a amenintat deja ca isi va depune demisia din fruntea arbitrajului romanesc. 'Avem solutii pentru a asigura competitia noastra interna cu arbitri competenti. Nu se pune problema aducerii arbitrilor straini. Eu nu ma voi duce niciodata sa stau la coada la aeroport sa astept un arbitru strain sa conduca un meci de la noi. M-as injosi!', declara Craciunescu in luna decembrie.

Ce pierde Comisia Centrala a Arbitrilor
Daca Adunarea Generala a LPF si mai apoi Comitetul Executiv vor aproba aducerea arbitrilor straini in Liga 1, Comisia Centrala a Arbitrilor va pierde aproximativ 700.000 de franci elvetieni (circa 575.000 de euro), suma primita de la UEFA. Vicepresedintele CCA, Aron Huzu, a incercat si el sa sara in sprijinul presedintelui Craciunescu. 'Va veti convinge ca si strainii vor comite aceleasi greseli. Nu vor fi trimisi aici arbitri de top, ci de mana a doua sau de mana a treia.'

×
Subiecte în articol: fotbal intern