x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu & Dragomir, urmăriţi penal

Sandu & Dragomir, urmăriţi penal

de Dragos Stoica    |    23 Oct 2011   •   21:00
Sandu & Dragomir, urmăriţi penal

Se ingroasa gluma cu dezafilierea Uni­versitatii Craiova. Dupa ce Adrian Mititelu a facut o plangere penala in urma cu doua luni fata de decizia Co­mitetului Executiv de la sfarsitul lui iulie, procurorii DNA au efec­tuat cateva cercetari preliminare, ajun­gand la concluzia ca sunt intrunite mai multe elemente ale unei ile­ga­litati. Sambata, organele judiciare i-au pus oficial sub urmarire penala pe presedintele FRF, Mircea Sandu, pre­­sedintele LPF, Dumitru Dra­go­mir, precum si pe toti membrii Co­mi­tetului Executiv care au decis ma­zi­li­rea oltenilor din competitiile organizate sub obladuirea FRF.

Mircea Sandu a aflat vestile ne­pla­cute sambata, chiar de ziua sa de nastere, acesta implinind 59 de ani. Prezent in tribunele stadionului de la Mogosoaia, unde a urmarit victoria nationalei feminine a Germaniei cu 3-0 in fata selectionatei Romaniei, Sandu a afisat o mina preocupata, pentru ca la terminarea meciului sa refuze dialogul cu presa, arun­can­du-le ziaristilor doar cateva vorbe: 'Dati voi verdictele atunci, foarte bine!'. Printr-un comunicat oficial, acesta a precizat ca se va prezenta la DNA pe 28 octombrie, in timp ce Dumitru Dragomir a fost convocat chiar de ziua sa onomastica, pe 27 octombrie, de Sfantul Dumitru. Toto­data, FRF a anuntat ca toti membrii Comitetului Executiv se vor pre­zenta la con­vo­ca­ri­le facute de DNA. Din acestia, sin­gurii care par sa nu riste absolut ni­mic sunt presedintele Otelului, Marius Stan, si reprezentantul fotbalului feminin, Marian Palarie, care s-au abtinut de la vot.

Semnele de intrebare ale DNA
Principalele scopuri ale DNA sunt stabilirea fara echivoc a faptului daca Universitatea a actionat sau nu in judecata si FRF, in procesul pe care oltenii i l-au intentat selectionerului Victor Piturca. Oricum, Curtea de Apel Bucuresti a recunoscut oficial inca de saptamana trecuta ca FRF a fost citata eronat in dosar ca parat. Procurorii vor sa afle si cum fotbalistii Universitatii au fost declarati liberi in urma dezafilierii, desi acestia se aflau sub sechestru ANAF ca urmare a celor 3 milioane de euro datorii la buget pe care le au oltenii. Ultimul mare semn de intrebare planeaza asupra caracterului executoriu imediat pe care l-a avut decizia de dezafiliere din 20 iulie, desi, potrivit ROAF, o astfel de masura trebuie validata de Adunarea Generala, a carei sedinta urmeaza sa aiba loc de abia in luna februarie!

×