x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Show sau banalitate?

Show sau banalitate?

de Mihai Igirosanu    |    19 Iul 2011   •   21:00
Show sau banalitate?

Mult asteptatul meci Romania – Argentina, programat pe 10 august si prilejuit de inaugurarea National Arena, tinde sa-si piarda din stra­lu­ci­rea cu care este prefatat. Dupa esecul su­ferit la Copa America, editie organizata chiar acasa si unde au fost eliminati inca din sferturile de finala, marile staruri ale argentinienilor par cu gandul la o scurta vacanta si apoi la revenirea in cantonamentele mari­lor echipe europene cu care sunt sub contract. Astfel, marele star al Argentinei Lionel Messi si-a anuntat deja programul pentru perioada ur­ma­toa­re, iar in planurile vedetei de la Bar­celona pare sa nu intre partida de la Bucuresti.

Cei trei jucatori ai Bar­celonei, Messi, Mascherano si Gabi Milito, vor intra intr-o vacanta de 17 zile, dupa care se vor deplasa in SUA, acolo unde echipa lui Pep Guardiola se va afla intr-un canto-nament la Miami si unde pe 3 august va disputa un amical impotriva mexi­ca­nilor de la Chivas Guadalajara. Pe 14 si 17 august, in dubla mansa, Barcelona isi va disputa Supercupa Spaniei impotriva rivalei istorice, Real Madrid. In aceeasi situatie cu Messi, Mascherano sau Milito se afla, logic, si internationalii argentinieni de la Real Madrid, Ezeguiel Garay, Fernando Gago, Angel Di Maria si Gonzalo Higuain. In mod normal, an­tre­no­rul 'galacticilor', Jose Mourinho, va insista ca sud-americanii sa fie prezenti chiar la meciul-tur al Supercupei Spaniei, pe 14 august, mai ales ca partida va avea loc pe Santiago Bernabeu.

Un alt jucator important al Argentinei, atacantul lui Manchester City, Carlos Tevez, traverseaza o perioada agitata a carierei. 'Carlitos' este disperat sa paraseasca echi­pa antrenata de italianul Roberto Mancini, ajungand la o intelegere cu brazilienii de la Corinthians. Numai ca sefii lui Manchester City, care nu sunt de acord cu plecarea starului argentinian, sunt decisi sa-i faca viata un calvar. Britanicii doresc sa impuna o clauza prin care Tevez nu are voie sa revina in Europa pana in 2013, dar si altele de natura financiara care il afecteaza enorm pe jucator. Din acest motiv, se pare ca si prestatia lui Tevez de la Copa America a fost una extrem de stearsa. Pana una-alta, Fede­ratia Romana de Fotbal a platit aproximativ 1,2 milioane de euro pentru a aduce Argentina la Bu­cu­resti, iar presedintele Mircea Sandu a anuntat de multe ori ca in contract exista inclusa o clauza potrivit careia sud-americanii sunt obligati sa aduca toate vedetele pentru confruntarea de pe National Arena.

Precedentul Polonia
Argentina a mai disputat in luna mai un meci amical in Europa, contra Poloniei, deplasand un lot din care au facut parte aproape doar nume necunoscute la nivel inalt. Singurii jucatori cat de cat cu­nos­cuti care au evoluat in Polonia au fost fundasul lui Man. City, Za­ba­le­ta, Garay (Real Madrid) sau Perotti (Sevilla). Oficialii FRF se tem deja ca 'pumele' sa nu repete figura si cu prilejul mult astepta­tului meci amical de la Bucuresti.

×