x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua, în chinuri spre Europa League.

Steaua, în chinuri spre Europa League.

de Mihai Igirosanu    |    17 Mai 2011   •   21:00
Steaua, în chinuri spre Europa League.

Steaua a castigat cu 1-0 in fata celor de la FCM Tg. Mures, ultimul meci pe Ghen­cea in acest sezon si poate ul­ti­mul pentru o perioada nedeterminata. Victoria de luni seara mentine echi­pa din Ghencea in lupta pentru ul­ti­mul loc de Europa League, dar daca se va concretiza o noua initiativa 'stra­lucita' a omului de la loja, ros-al­bas­trii se vor muta pe noua Na­ti­­o­nal Arena. Ca de obicei, patronul Ste­lei a re­u­sit sa acapareze din nou toata aten­tia dupa meciul castigat de echi­pa, readucand in atentia opiniei pu­blice subiectul valizelor cu bani.

Ra­ma­nand fidel propriului rationament, con­form caruia premierea nu este mi­ta, Gigi Becali si-a argumentat si­gu­­ranta ca Steaua nu va ramane in afa­ra Europa League: 'Politica e fa­cu­ta de patron si patronul spune ca Gaz Metan nu bate la Craiova. Pa­tro­nul trebuie sa mearga pe sapte fron­turi si trebuie sa fie tot timpul cu va­li­za in brate. Mediasul nu va bate niciodata la Craiova'.

Dincolo de ipo­te­ti­­­ca valiza, ultima etapa ar putea fi de­­­ci­siva pentru Steaua. Daca Steaua nu castiga pe terenul celor de la CFR Cluj, iar Gaz Metan Medias se im­pu­­ne la Craiova, bucurestenii vor pu­tea prinde Europa League doar in ca­­­­zul castigarii Cupei Romaniei. 'Daca nu vom castiga, suntem in pericol de a pierde locul 6, iar Europa se poate i­n­de­parta', a declarat ma­nagerul ge­ne­­­­ral al Stelei, Mihai Stoi­ca. Acesta a mai completat: 'Am incheiat ne­go­­­­ci­erile pentru transfe­rul unui ju­ca­­­tor si am avut o discutie cu sanse foar­­­­te mari pentru a ne intelege cu un alt jucator aflat la final de contract. Nu le putem spune numele acum. Sper ca saptamana viitoare sa trea­­­­ca cu bine vizita medicala si sa pu­­­­­tem anunta transferurile. Mai sunt doi jucatori din strainatate si jucatori din tara pe lista Stelei'.

Sabau, spre Vaslui
Imediat dupa meci, antrenorul ce­­lor de la FCM Tg. Mures, Ioan Ovi­diu Sabau, a lasat de inteles ca vrea sa paraseasca echipa la fi­n­e­le acestui sezon. Din cate se pa­re, urmatoarea destinatie a fostului mare international va fi FC Vas­lui, acolo unde Sabau este do­rit cu in­sis­tenta de patronul Adrian Po­rum­­­boiu. 'Sunt foarte de­za­ma­git. Noi aveam ca obiectiv in ultimele doua meciuri patru punc­te. Poate pentru unii jucatori este o perfor­man­ta numai salva­rea de la retro­gra­dare. Daca nu isi doresc mai mult, eu voi renunta. Pentru mine e prea putin salvarea de la retro­gra­dare. Unii dintre jucatori sunt deja cu gandul la vacanta. Pana la ur­ma, eu sunt vinovat, pentru ca nu i-am facut sa creada', a spus Sa­bau.

×
Subiecte în articol: fotbal intern