x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua, ţinută în viaţă

Steaua, ţinută în viaţă

de Mihai Igirosanu    |    03 Oct 2011   •   21:00
Steaua, ţinută în viaţă

Ca mai toti antrenorii care s-au pe­rindat fara numar pe banca Stelei, Ilie Stan a avut parte de un debut fericit. In orasul de unde a plecat in fotbalul mare, Buzau, in fata unei campioane en-titre aflata in moarte clinica, noul tehnician al ros-al­bastrilor a bifat primul succes. Steaua s-a impus cu 2-1 in fata Otelului, ra­mane inca vie, dar pare sugrumata aproape definitiv de ineptiile care iz­vorasc de la Palat si de lipsa persona­litatii celorlalti oameni din conduce­re. Salvatorul Stelei a fost, de aceasta data, fostul idol de data recenta al Olteniei, Florin Costea. 'Pe Florin Costea l-am felicitat in mod special si i-am spus ca sper sa fie un nou in­ce­put pentru el. Urmeaza doua sap­ta­mani de pauza, voi incerca sa ii cunosc mai bine pe jucatori', a de­cla­rat antrenorul Ilie Stan.

Ca de obicei, dupa o victorie, patronul Gigi Becali si-a exprimat traditionalul discurs stupido-optimist. 'Avem o apa­rare care va fi a echipei nationale, Chiriches si Gardos! Avem inca doi fundasi centrali buni. Plus Brandan in stanga si Latovlevici. La mijloc, avem trei jucatori ai echipei na­ti­o­nale, Tanase, Bourceanu si Balan, plus Prepelita, care a demonstrat ca e certitudine. In atac avem trei ju­ca­tori de clasa, fratii Costea, plus Tatu. Ilie Stan e cu duhul sfant, e cu no­ro­cul!' De partea cealalta, tehnicianul campionilor de la Otelul, Dorinel Munteanu, a contestat arbitrajul lui Alexandru Tudor: 'Mi-e greu sa spun ce gandesc pentru ca nu este bine. N-a fost deloc o diferenta intre cele doua echipe, am facut o partida buna, organizata, am avut sanse sa marcam primii, dar au venit acele momente care au decis meciul. Un penalty prea usor acordat si in general o maniera cum nici la fotbal feminin nu vezi, sa fluiere la fiecare contact. Dar asta este cel mai bun arbitru din Romania. Era clar ca Steaua nu putea sa revina decat pe o greseala, fie a unui baiat de-al meu, fie a arbitrului', a spus fostul international.

Montati cu Al Pacino
Directorul sportiv al Stelei, Narcis Raducan, foarte probabil omul care va indeplini si atributiile unui manager dupa plecarea lui Mihai Stoica, a dezvaluit la Radio GSP cum si-a motivat antrenorul Ilie Stan jucatorii inaintea meciului cu Otelul: 'Ilie Stan le-a facut un montaj video special jucatorilor sai. Acesta continea secvente cu Al Pacino, care era antrenor la o echipa de fotbal american in filmul «Any give Sunday», penalty-urile aparate de Helmuth Duckadam la Sevilla si o comedie tur­ceas­ca in care antrenorul ii pal­mu­­ieste pe jucatori la finalul unui meci. Mi-a placut foarte mult si temperamentul lui Ilie Stan pe ban­ca. A emanat energie. Era calm cand eram condusi. Ii sim­team pe baieti ca pot mai mult, am luat un gol intamplator. Si Ilie a simtit la fel, i-a vazut motivati'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern