x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Suspendaţi sau nu?

Suspendaţi sau nu?

de Dragos Stoica    |    24 Oct 2011   •   21:00
Suspendaţi sau nu?

Desi au intrat puternic sub lupa DNA in urma devalizarii din vara a Craiovei, membrii Comitetului Executiv al FRF se afla inca bine mersi in functii. Pana in prezent, practica a presupus ca, atunci cand un salariat s-a aflat sub cercetarea organelor penale, acesta sa fie suspendat din functie pana la finalizarea anchetei. Cel mai elocvent exemplu in acest sens il reprezinta Florin Prunea, fostul sef al relatiilor internationale din cadrul FRF. Implicat in scandalul 'Mitei pentru arbitri', in care au fost arestati, printre altii, Cornel Penescu si fostul sef al CCA, Gheorghe Constantin, Prunea a fost suspendat pe durata cercetarilor din postul de director al Departamentului International.

Totodata, recent arestatul ex-presedinte al CCA, Vasile Avram, fusese deja suspendat din functie inainte de a fi primit mandat de la procurori. In momentul de fata, Mircea Sandu, presedinte al FRF, si Dumitru Dragomir, presedinte al LPF si 'vice' al FRF, se afla din punct de vedere juridic in aceeasi postura. Cei doi sunt convocati la DNA in calitate de invinuiti pentru abuz in serviciu, asemeni restului membrilor Comitetului Executiv care au votat in 20 iulie eliminarea provizorie a Craiovei din toate competitiile. Hotararea de atunci a atras automat pierderea gratuita de catre olteni a tuturor fotbalistilor, asupra carora insa ANAF instituise din primavara un sechestru asigurator, in vederea recuperarii unei datorii de 3 milioane de euro pe care Universitatea o are la bugetul de stat. Deocamdata, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir nu dau semne ca vor proceda dupa cum le-au cerut subalternilor in trecutul apropiat. 'Nasu’' isi ia totusi masuri de precautie, instiintand zilele trecute FIFA si la UEFA de ancheta DNA, in speranta de a-si atrage sprijinul celor doua foruri pe ideea ca justitia se amesteca intr-un litigiu sportiv.

Piturca il acuza pe Mititelu
Selectionerul Victor Piturca a reafirmat ieri ca singurul vinovat pentru situatia Universitatii Craiova este Adrian Mititelu, care ar fi regizat tot acest scenariu. 'Mititelu este in insolventa de sase ani! In tot acest el a lucrat pe doua-trei firme, a inselat pe toata lumea! Nu e vina FRF sau a LPF, el este vinovat de tot. Ar trebui sa se duca la puscarie. El a dorit falimentul firmei, a vrut sa fie dezafiliat, deoarece nu mai avea bani cu care sa-i plateasca pe jucatori. A gandit aceasta stratagema special pentru ca acum sa arunce vina pe seama FRF. Mititelu a distrus de unul singur Craiova!', a declarat ieri tehnicianul nationalei pentru oltenia-sport.ro.

×
Subiecte în articol: fotbal intern