x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern UEFA ne-a păsuit şase zile

UEFA ne-a păsuit şase zile

de Mihai Igirosanu    |    08 Sep 2011   •   21:00
UEFA ne-a păsuit şase zile

Problemele ridicate de gazonul de pe National Arena au pus pe jar lu­mea fotbalului romanesc. Oficialii FRF, dar si cei ai Stelei, echipa care trebuie sa dispute, conform progra­ma­rii initiale, urmatorul meci oficial de pe noul stadion, cel cu Schalke 04, din grupa J a Europa League, au luat masuri urgente. Ieri-dimineata, o delegatie a UEFA, presedintele FRF, Mircea Sandu, conducatorii Ste­lei, Valeriu Argaseala si Mihai Stoi­ca, insotiti de trimisii unei firme olan­deze angajate de 'ros-albastri' sa remedieze problema, au inspectat gazonul de pe National Arena.

Oficialii UEFA au luat mostre din co­vorul de iarba, si-au informat imediat superiorii de la forul european despre situatia arenei si decizia a ve­nit destul de rapid. UEFA a hotarat ca meciul Steaua – Schalke 04, din gru­pa J a Europa League, programat ini­ti­al pe 15 septembrie, sa fie amanat sase zile, urmand a se disputa pe 21 sep­tembrie. Forul condus de Michel Platini a oferit aceasta varianta abia dupa ce a primit asigurari din partea firmei batave ca gazonul va fi gata pe 19 sau pe 20 septembrie. 'Reprezentantul UEFA a zis ca nu-si asuma ris­cul de a juca pe acel teren, a spus ca schim­bam data si jucam peste o sap­ta­mana. Mai trebuie doar sa se ajunga la un acord si cu televiziunea care transmite meciul. Schalke a fost de acord sa amanam meciul pentru 21 septembrie. Firma olandeza se va ocupa de gazon si va fi gata pana atunci. M-am rugat la Maiculita Domnului sa iasa bine!', a spus Becali.

Stan e precaut
Marius Stan, presedintele campioanei Romaniei, Otelul Galati, nu s-a aratat prea sigur ca UEFA va permite disputarea atator meciuri pe noul stadion. 'O comisie de la UEFA a facut o sedinta in regim de urgenta cu factori din Federatie si urmeaza sa ia niste masuri. Era evident ca dupa meciul cu Franta trebuiau trase niste concluzii si luate niste masuri. Am inteles ca s-au prelevat si probe ale gazonului si vineri, la sediul UEFA, va avea loc o alta sedinta, cu factori de decizie ai forului european, in urma careia vor fi luate niste masuri concrete. Atunci vom vedea daca avem sau nu avem voie sa jucam pe National Arena. Pana nu vedem rezultatele acelei sedinte, nu are rost sa ne dam cu parerea', a spus Marius Stan.

×
Subiecte în articol: fotbal intern