x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ultima zarvă a anului

Ultima zarvă a anului

de Mihai Igirosanu    |    19 Dec 2011   •   21:00
Ultima zarvă a anului

Prima etapa a returului si ultima din acest an se va incheia in aceasta seara, la ora 20:30, in Moldova, cu ciocnirea dintre echipele recent eliminate din Europa League, FC Vaslui si Rapid. Asa cum suntem deja obis­nu­iti, dar si plictisiti, meciul este precedat de un scandal care aduce, oarecum, cu o zarva intre orataniile dintr-o gospodarie saracacioasa. De data aceasta, subiectul conflictului a fost lansat pe piata de vasluieni. Pri­mul a atacat patronul Adrian Po­rumboiu.

'Nu vreau sa spun ce ju­ca­tori au fost contactati. I-am intrebat daca au fost sunati de cineva de la Rapid si mi-au zis ca i-a sunat Zotta! Patru au recunoscut de fata cu toata echipa. Regulamentele sunt foarte clare. Cum ar fi sa-l sun acum pe Pancu? Zotta le-a promis ca ii transfera in Rusia. Mi-e rusine ca am fost si eu arbitru. E un nemernic. Catego­ric a fost o tentativa de coruptie. Am avut o discutie de 30 de minute cu jucatorii si la final m-am gandit sa-i intreb asta. Un jucator mi-a zis ca Zotta l-a anuntat ca are pentru el o oferta din Rusia, pe bani foarte multi.

Al doilea ca l-a sunat tot asa pentru un transfer, poate merge la Rapid.' Ieri, antrenorul Viorel Hizo a confirmat: 'Este regretabil si jenant ca la acest nivel, indiferent de ce discutii au fost, sa contactezi jucatori din echipa adversa cu cateva zile inainte de intalnirea directa. Nu am crezut ca se poate intampla asa ceva'. Bine­in­te­les, prin vocea lui Constantin Zotta, rapidistii au negat vehement. In mod normal, comisiile sportive sau chiar DNA-ul ar trebui sa se autosesizeze, insa am trait deja multe scandaluri de acest gen care ne-au socat, ne-au plictisit si s-au risipit precum nisipul in vant.

Istvan Kovacs, 'cadou' pentru Porumboiu
Desi, initial, fusese delegat la meciul Gaz Metan – FC Brasov, de vinerea trecuta, 'centralul' Istvan Kovacs a fost inlocuit la acea partida cu Catalin Popa si va conduce la centru confruntarea din aceasta seara, de la Vaslui. In vara acestui an, dupa meciul Astra Ploiesti – FC Vaslui (1-1), pe care l-a facut harcea-parcea, Kovacs a fost subiectul unor acuze grave lansate de patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu, care l-a acuzat ca a influentat decisiv lupta pentru titlu. La vremea respectiva, Kovacs l-a amenintat cu tribunalul pe finantatorul gruparii moldovene, insa, ca de obicei, timpul a sters urmele, si acuzele s-au evaporat.

×
Subiecte în articol: fotbal intern