x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Visul gălăţean începe la Basel

Visul gălăţean începe la Basel

de Mihai Igirosanu    |    13 Sep 2011   •   21:00
Visul gălăţean începe la Basel

Campioana Romaniei, Otelul, si-a pregatit minutios startul aventurii in grupa C a Ligii Campionilor. Im­bra­cati la patru ace, galatenii au ajuns ieri la Basel, locul pe care si-l vor reaminti mereu ca fiind cel unde au pornit, probabil, aventura vietii. La plecare spre Elvetia, antrenorul Otelului, Dorinel Munteanu, a vrut sa para relaxat: 'Eu nu am nici un fel de emotie, sper ca si baietii mei sa lase toate emotiile acasa.

Chiar daca suntem pentru prima data in aceasta competitie, trebuie sa credem in noi, sa fim concentrati si foarte determinati. Mergem la Basel sa obtinem un punct sau chiar puncte, este foarte greu, dar nu imposibil. Am urmarit formatia din Basel, e o echipa buna, care are si o mare experienta in cupele europene. Sper sa fim o surpriza placuta a acestei grupe'. Unul dintre jucatorii determinanti ai campioanei in senzationalul sezon trecut, mijlocasul Liviu Antal, are planuri marete: 'Toti ne temem sa nu fim ciuca batailor, asa cum ne-am temut si pentru Unirea Urziceni, dar vom demonstra ca si noi putem fi noua Unirea Urziceni a Romaniei si, de ce nu, sa producem o surpriza foarte mare. Infrangerea cu CFR a fost extrem de usturatoare, a fost ca un dus nu rece, ci de gheata, dar ne-am trezit, iar acum privim doar spre viitor.

Nu suntem cu moralul la pamant, pentru ca metodele prin care Dorinel Munteanu ne incurajeaza sunt foarte eficiente. Pe elvetieni i-am studiat foarte bine zilele acestea, nu sunt extraterestri, asa ca ne luptam de la egal la egal cu ei'. La randul sau, presedintele Otelului, Marius Stan, a declarat: 'Sper ca baietii sa nu faca doar parada modei la Basel si sa incerce sa obtina puncte, pentru ca asta este cartea de vizita pe care si-o construiesc acum. In acest meci se poate intampla orice, dar cu o alta atitudine si mentalitate decat cea de pana acum. Daca nu vom avea o alta atitudine, o sa ajungem de rasul Europei.

O victorie ne-ar aduce rezultate, satisfactii si puncte pentru tara. Cei de la CFR Cluj ne vor da niste oameni care sa ne ajute in relatiile cu oficialitatile. Nu ne este rusine sa cerem ajutor, pentru ca este prima data cand evoluam in Liga Campionilor. Avem emotii firesti si sper ca intr-un asemenea moment fiecare jucator sa dea ce are mai bun si sa iasa de pe teren impacat ca a dat totul, chiar daca vom pierde'.

Thorsten Fink: 'Suntem favoriti'
Antrenorul celor de la FC Basel, Thorsten Fink, a prefatat meciul din aceasta sea­ra pe un ton optimist: 'Cu Otelul ma astept sa cas­ti­gam, jucam aca­sa si plecam ca favoriti. Ro­ma­nii sunt bine organizati in defensiva. Daca vom mar­ca repede, ne vom face meciul mai usor. Daca nu reusim, ne va fi greu. Adversa­rul se bazeaza pe disciplina si lup­ta, trebuie sa fim calmi si sa avem rabdare. Suntem outsideri in gru­pa, favoritele sunt Manchester si Benfica. Pentru a ne califica, trebuie ca una dintre ele sa fie intr-o pasa foarte proas­ta. Asa a patit anul trecut AS Ro­ma, de aceea am castigat impotriva ei. Cu munca, spirit de echipa si un sistem bun, putem creste si produce o noua surpriza. Nu vrem sa mai pierdem de maniera in care am facut-o la Cluj in sezonul trecut, cand a fost 1-2'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern