x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia - Portugalia / Reeditarea sfertului de la Euro 2004

Anglia - Portugalia / Reeditarea sfertului de la Euro 2004

de Ionut Paduraru    |    01 Iul 2006   •   00:00
Anglia  -  Portugalia / Reeditarea sfertului de la Euro 2004

Anglia si Portugalia se bat astazi, la Gelsenkirchen, pentru un loc in careul de asi al Cupei Mondiale. Desi vor juca fara Deco si Costinha, suspendati dupa ce au fost eliminati in partida din optimi cu Olanda, elevii lui Luiz Felipe Scolari sunt increzatori ca vor putea realiza o performanta similara cu cea de la precedentul turneu final, Euro-2004, cand au ajuns pana in ultimul act.

EXPERIENTA. De altfel, lusitanii au trecut atunci in sferturi chiar de adversara de astazi, Anglia, dupa prelungiri si lovituri de departajare. "Cred ca putem sa-i eliminam si acum pe englezi, ca si la Euro-2004. Avem aceeasi echipa, numai ca jucatorii au acumulat mai multa experienta", a spus golgeterul Pauleta. Portughezii nu au mai ajuns in aceasta faza a campionatului mondial din 1966, cand echipa lui Eusebio se clasa pe locul 3 la editia gazduita si castigata de Anglia. Lusitanii au insa un antrenor de elita, Scolari fiind tehnicianul care a castigat ultimul turneu final, cel din Japonia si Coreea de Sud, dar cu nationala Braziliei.

CRITICI. De partea cealalta, insularii par mai preocupati sa combata acuzatiile ca au un joc prea defensiv, venite chiar si de la presedintele FIFA, Joseph Blatter. "Nu este genul de fotbal ofensiv pe care il asteptam de la o pretendenta la titlu", a spus Blatter, reactiile engleze neintarziind sa apara. "Coasta de Fildes a jucat bine, Ghana, Olanda si Spania la fel. Insa unde sunt acum? Acasa. Toate", a spus selectionerul Sven-Goran Eriksson, sustinut si de capitanul David Beckham: "Nu ne preocupa, ca echipa sau ca natiune, ceea ce lumea spune despre noi. Altii au jucat mai bine la aceasta competitie si au fost eliminati. Stim ca nu am jucat atat de bine cat am fi putut, dar doar noi putem remedia aceasta situatie". (Ionut Paduraru)

INTERES ENORM PENTRU PARTIDA
In Anglia, interesul pentru partida din aceasta seara este enorm. Astfel, un barbat din tinutul Essex si-a oferit, pe un site de licitatii, postul de cavaler de onoare la nunta prietenului sau, dupa ce a realizat ca evenimentul este programat in aceeasi zi cu meciul dintre Anglia si Portugalia. James Circus, 30 de ani, a vrut ca altcineva sa tina in locul sau un discurs la ceremonie, pentru ca el sa poata urmari linistit meciul la televizor.

BECKHAM, GO!
Capitanul reprezentativei Angliei, David Beckham, a declarat ieri ca intentioneaza sa-si mai continue cariera "cativa ani" si nu a respins ideea de a evolua si in campionatul Statelor Unite ale Americii. "Doar timpul va spune daca din punct de vedere fizic ma simt capabil sa joc la cel mai inalt nivel, dar am spus mereu ca vreau sa continuu sa mai joc cativa ani. Ma gandesc pentru viitor sa joc in Statele Unite. Insa, deocamdata, sunt jucatorul lui Real Madrid si joc pentru Anglia la Cupa Mondiala. Nu pot merge mult mai sus si apreciez aceste momente", a spus Beckham. Luna trecuta, Beckham declarase ca intentioneaza sa-si incheie cariera la Real Madrid, iar apoi sa se stabileasca in Spania.
×
Subiecte în articol: anglia mondial 2006